Slovenija
356 ogledov

Telemach podpisal, da bo plačeval Pop TV in Kanal A, podražitve malo kasneje

pop tv Miro Majcen
Telemach podpisal dogovor, da bo plačeval za Pop TV in Kanal A, z možnostjo izbire ne bo nič, podražitev pa najbrž sledi kasneje prihodnje leto. Amis in Telekom naj bi pogodbo podpisala v kratkem.

Telemach je že podpisal dogovor s Pro plusom o plačevanju programov, že v nekaj dneh naj bi po neuradnih informacijah novo pogodbo, ki predvideva plačevanje za programa Pop TV in Kanal A, podpisala tudi Amis in Telekom Slovenije. 

Pro plus je v četrtek uradno objavil, da od 16. januarja Pop TV in Kanala A ne bo več mogoče spremljati prek antene, saj bodo ugasnili prizemni signal. Da sta programa brezplačno na voljo v zraku, je bil doslej najmočnejši argument kabelskih operaterjev in ponudnikov IP-televizije, da Pro Plusu ne bodo plačevali za programe.

Hitro so našli skupen interes: vaš denar

Obe strani sta imela v rokah močne adute: Pro plus najbolj gledan program, ki si ga uporabniki očitno želijo, kabelski operaterji pa edini dostop, ki ga bodo po novem imeli do gledalcev, če bi jih izključili iz programske sheme, najbolj gledan program ne bi imel več nobenega gledalca. A očitno so hitro našli skupen jezik in poslovni interes. 

Pro plus bo tako dobival reden mesečni prihodek od vsakega naročnika, ponudniki kabelske in IP-televizije pa se lahko hitro lotijo novačenja novih strank. Več kot sto tisoč gospodinjtev namreč televizijo gleda prek antene, dobršen delež pa bo najbrž želel še naprej spremljati Pop TV in Kanal A. 

Telemach: "v dobro uporabnikov"

Telemach | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

"Telemach je nemudoma reagiral v dobro uporabnikov in zaključil pogajanja z medijsko hišo Pro Plus," so na naša vprašanja odgovorili v Telemachu,  "podatki o dogovoru glede nadomestila so zaupne narave, zato jih v skladu s poslovno politiko" ne komentirajo. Pro plus je sicer menda zahteval okrog pet evrov na mesec

 

Kot kaže z možnostjo izbire ne bo nič

Ob napovedi, da bo treba za Pop TV in Kanal A plačevati, so mnogi bralci zahtevali, da se jim omogoči možnost izbire, ali želijo za programe plačevati ali ne, tak poziv je dala tudi Zveza potrošnikov Slovenije, a kot kaže z možnostjo izbire ne bo nič, saj bodo vsi programi Pro plusa pri Telemachu vključeni v osnovne sheme kabelske, digitalne televizije ter Total TV. Ni zelo verjetno, da bi bilo pri drugih ponudnikih drugače. 

Telemach namerava hiter podpis tudi unovčiti. Od 5. decembra potencialnim sto tisoč novim strankam ponujajo kabelsko televizijo 18 mesecev ponujajo za 9,99 evra na mesec (redna cena je 19,50 evra) Total TV pa prvega pol leta za 14 evrov naročnine (redna cena paketa TV 1 je 17,50). 

Podražitve: ne bodo vas šokirali takoj

O podražitvah še nič Na vprašanje, ali se bodo obstoječi paketi podražili, za koliko in kdaj, na Telemachu pravijo, da o podražitvi paketov zaenkrat ne razmišljajo, "prihodnjih načrtov pa v skladu s korporativno politiko ne razkrivamo, saj so odvisni od več dejavnikov", pravijo. Februarja je sicer Telemach spremenil pakete in večino trojčkov podražil za evro in pol

Po neuradnih informacijah pa je v pogodbi za določeno obdobje predviden najprej nižji znesek "naročnine" na pakete Pro plus, kasneje pa polni znesek, tako da se bo podražitev morda zgodila šele kasneje prihodnje leto. 

janez.zalaznik@zurnal24.si

Komentarjev 63
  • kmetek 14:07 09.december 2016.

    odjavim TV naročnino takoj.

  • ode 18:34 08.december 2016.

    Prikrita reklama za telečji mah. Telekom je podpisal prej, šele nato teletina. Sicer pa teh dveh programov ne gledam in jih tudi ne bom.

  • Dare Dado 18:27 08.december 2016.

    kdo bo pa gledal same reklame, gnoji