Slovenija
20 ogledov

"Tenis igram zato, da zmagam"

slovenija 16.04.14, Zoran Jankovic, seja preiskovalne komisije DZ o ugotavljanju Anže Petkovšek
Ponovil, da ne razume, zakaj bi vlada razpadla, če bi on zmagal.

Prvi predsednik PS Zoran Janković znova zagotavlja, da podpira aktualno vlado in si vanjo ne želi, a da mora stranka zagovarjati to, kar je obljubila ljudem. Kot pravi, je PS volitve dobila zaradi jasnega programa in "brez zamere, ampak na čelu z mano". Na vprašanje, ali na kongresu PS pričakuje zmago, pa odgovarja: "Tenis igram zato, da zmagam."

Tudi na današnji novinarski konferenci je ljubljanski župan Janković ponovil, da ne razume, zakaj bi vlada razpadla v primeru njegove zmage na petkovem kongresu, na katerem se bo pomeril s premierko in vodjo PS Alenko Bratušek. "Naj se vsak briga za svojo stranko," je pristavil.

Ob tem je poudaril, da si v vlado ne želi, zakaj cilja na mesto predsednika PS, pa da je jasno. Spomnil je na pogoje koalicijskih partnerjev ob sestavljanju vlade pod vodstvom Bratuškove, da mora odstopiti z vrha PS. To "namišljeno igro nekaterih" je sprejel, zlasti zato, da se preneha s "strašenjem vladavine Janeza Janše, ki je delala slabo Sloveniji".

"To ni politika, ki smo jo obljubili"

Bratuškova je po Jankovićevih besedah s svojo vlado prinesla mir, bila je tudi zelo uspešna v EU. Zato ne vidi razloga, da vlada ne bi obstala. Vodenje PS pa, kot pravi, nima nobene zveze s tem. "To ni politika, ki smo jo mi obljubili državljanom," je povedal in dodal, da mora PS zagovarjati svoje obljube.

Poudaril je tudi, da se z Bratuškovo zelo dobro razumeta, imata pa različne poglede na to, kaj je odgovornost stranke. Ponovil je, da ne gre za spopad med njima.

Erjavec: Janković naj še enkrat razmisli


Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec men, da bo Bratuškova težko premagala Jankovića. "Tudi če Janković pravi, da ne prevzema odgovornosti za politično krizo, bo on glavni razlog za to, da Slovenija v soboto ne bo imela več vlade," je bil jasen prvak DeSUS. Ocenjuje namreč, da bo premierka, takoj ko bodo znani rezultati na kongresu, ponudila svoj odstop. Jankovića je zato še enkrat pozval, naj premisli, kaj njegova kandidatura pomeni za državo.

Komentarjev 8
  • zztop 21:45 22.april 2014.

    Ta mal deda Milan bo red naredu na levi. Vsi levi se boste slinil in topili, kot da bi bog stopu s križa za ta une verne, al pa Janšek zajecljal za desne. Vsi ste vi enaki - levi in ...prikaži več desni, zblojeni! Ko se en oglasi ste slepi in gluhi, drugače si ne morem predstavljat, da se ne zavedate, da vsi ti govediči kradejo, lažejo, prirejajo zgodbice in se jim jebe za vas in za Slovenijo !!! Lep večer vsem. Vi pa nadaljujte to sranje in levi, žalite in norčujte se iz Janša in njegovih, desni pa iz komunajzarjev. Mater ste bedni.

  • mirko 21:24 22.april 2014.

    Sam sem trdno desno usmerjen glede politike in ne podpiram ne SDS še manj pa Ludomilo.Pač zagovarjam zdravo kmečko logiko, da toliko kot je postelja dolga se lahko iztegneš in nič več. Zlato fiskalno pravilo v ustavi bi zaostril ...prikaži več na mejo državnega zadolževanja na 0,00% BDP-ja. Namesto da bi vlagali dobro miljardo evrov v razvoj , ga zaradi kreditov plačamo za obresti tujcem. Teleta !!! Če se bi pa moral odločat, koga bi imel rajše za predsednika vlade samo med tema dvema ali Bratovškovo ali Jankovića, bi kljub temu, da mi srb na čelu naše vlade ne diši, dosti rajši videl JANKOVIĆA. Vseeno se mi zdi on dosti manj neumen od te kokoši.

  • vladek 16:35 22.april 2014.

    druži nas ljubezen do domovine in ne do solatarev