Slovenija
648 ogledov

Terčon bi zaposlil partnerko?

slovenija 02.10.13. Davorin Tercon, zupan obcine Sezana, foto: mediaspeed mediaspeed
Občinska opozicija namiguje, da naj bi župan objavil javni razpis za zaposlitev višjih svetovalcev, ki naj bi bil pisan na kožo občinskima projektnima sodelavkama, od katerih naj bi bil z eno v partnerskem odnosu.

"Videti je, kot da se Občina Sežana norčuje iz občanov in jih preizkuša, koliko še lahko zdržijo,“ so na svoji spletni strani zapisali v neodvisni listi za Kras in Brkine. Županu Davorinu Terčonu
očitajo, da naj bi razpis za zaposlitev priredil za točno določeni osebi.

Podobnost s projektom

Občina je pred dnevi objavila razpis za višja svetovalca za razvojne projekte ter ohranjanje naravne in kulturne dediščine, ki bi ju zaposlila za nedoločen čas. "Zaposleni na projektu Kras-Carso naj bi podobne naloge opravljali do konca tekočega leta; tako je z glasovanjem odločil občinski
svet. Kdo lahko spreminja te odločitve in zdaj ponuja zaposlitev nekomu za nedoločen čas?" javno sprašujejo. Po besedah predstavnika liste Eda Fabjana je javna skrivnost, da naj bi bila ena od dveh izvajalk omenjenega projekta za promocijo Krasa, Marjetka Kljun, v partnerskem odnosu z županom. Opozarja tudi, da je občina razpis objavila samo na spletni strani in da je predviden čas za prijavo osem dni, pri čemer se prihodnji teden začenjajo šolske počitnice. Na ta način naj bi poskrbeli – tako predstavnik liste –, da bi se na razpis prijavilo čim manj kandidatov.

Župan nedosegljiv

Za odziv na očitke smo se obrnili na župana Davorina Terčona, a se na naša klice in SMS-sporočilo ne včeraj ne danes ni odzival.

Komentarjev 1
  • tine22 05:26 15.februar 2014.

    Sicer pa je znano, da je Marjetka Kljun končala zootehniko, kar je tudi navedeno v razpisu.