Slovenija
221 ogledov

Terme Čatež: "Dobili smo že prve odpovedi"

Terme Catez Žurnal24 main
Posledice dogajanja na meji že čutijo v Termah Čatež, kjer razmere budno spremljajo.

Na dolenjski avtocesti proti Obrežju je večkilometrska kolona, zaradi katere imajo že od jutranjih ur težave tudi tisti, ki bi želeli v Brežice in Čatež. V Termah Čatež so zato že začeli prek družbenih omrežij obveščati goste, naj uporabijo izvoz Drnovo. 

V Termah pravijo, da imajo velik problem. "Začenjajo se velikonočni prazniki. Nekateri gostje bodo na cilj verjetno prispeli šele ponoči, tako kot je bilo to prejšnji konec tedna, a na to smo pripravljeni," pravi Alenka Mokrovič Pogačar, pomočnica direktorja prodaje in marketinga v Termah Čatež. "Začenjajo se tudi hrvaške šolske počitnice in tudi tu je pričakovati upad s strani enodnevnih kopalcev. Dobili smo tudi že prve odpovedi poslovnih seminarjev. Organizatorji se enostavno bojijo, da bi udeleženci seminarjev preveč časa čakali." 

Za zdaj še niso v stiku s pristojnimi, situacijo pa ves čas budno spremljajo. "Tudi prejšnji konec tedna sta bila petek in sobota bolj obremenjena, v nedeljo pa se je režim nekoliko sprostil. Upali smo, da bo tako tudi za praznike, a se že po današnjem jutru, ko so kolone praktično povsod, vidi, da temu ne bo tako," dodaja Mokrovič Pogačar. Ob tem se sprašuje, kakšne bodo razmere v popoldanskih urah, če je bilo že zjutraj stanje nevzdržno. 

Prihodnji teden sestanek na ministrstvu

Predstavniki brežiške občine so se z notranjim ministrstvom dogovorili za sestanek na temo razmer ob meji, poroča STA. Zaradi večkilometrski zastojev so imeli prebivalci vasi ob meji največ težav z dostopom do svojih domov. "Današnja kolona, ki je segala vse do Čateža ob Savi, je v prebivalcih obudila bojazen, da se bodo težave ponovile," so navedli na občini.

Brežiški župan Ivan Molan od sestanka pričakuje predvsem predloge ukrepov za normalizacijo življenja državljanov ob meji, za nemoten dostop do prebivališč in tekoč prehod za vse tiste, ki dnevno prestopajo mejo zaradi dela. Občina od pristojnih državnih služb pričakuje tudi, da bodo poskrbele za humanitarno pomoč (zagotavljanje sanitarij, vode, ipd.) ljudem, ki morajo več ur čakati na prehod schengenske meje. 

Na Obrežju je danes potekalo delovno srečanje, kjer so govorili o razmerah na terenu. Poleg Molana so se ga udeležili tudi predsednik Krajevne skupnosti Jesenice na Dolenjskem Bogdan Palovšnik, poslanec DZ Igor Zorčič ter predstavnika Postaje mejne policije Obrežje in Policijske postaje Brežice.

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 7
  • Avatar Leon
    Leon 12:34 15.april 2017.

    In kdo je glavni krivec ? VLADA............ nesposobni paraziti, nakladači in EU pozerji.

  • Avatar Leon
    Leon 12:32 15.april 2017.

    Vračamo se v čas družbene odgovornosti ..............lahko pa zaprete kopališče .

  • bine.prelesnik 19:17 14.april 2017.

    Ne me j......at. Vsako leto za praznike so kolone, tudi med turistično sezono ni ni bilo nič bolje. Kolone so in bodo. Malo si oglejte kolone na fracoskih cesta. Pa tam ni nobenih odpovedi. Samo pri nas se to na ...prikaži več veliko piše (še več pa pri hrčkih)