Slovenija
1 ogledov

"Termometer pokazal 44 stopinj"

Arso Printscr Arso
Za nami je vroč dan. V Krškem so namerili kar 39 stopinj. Tudi jutri vročina ne bo popustila. Temperature spet nad 35 stopinj Celzija.

Napovedi o visokih temperaturah in veliki toplotni obremenitvi so se uresničile. Bralka nam je poslala fotografijo, na kateri je termometer v avtu nekaj pred tretjo uro kazal 44 stopinj. "Ne spomnim se, da bi termometer v avtu že kdaj pokazal 44 stopinj. Res je, da je bilo to na soncu, ampak vseeno. Poletje očitno kaže svojo moč," je zapisala.

Najtopleje v Krškem

Najtopleje je bilo v Krškem, kjer so namerili 39 stopinj. Po podatkih samodejnih postaj je bilo okrog sedme ure zvečer najtopleje na Letališču Cerklje ob Krki, in sicer 37 stopinj Celzija. Nad 35 stopinj so zabeležili še v Krškem in Novem mestu.

Vroče tudi v prihodnjih dneh

Vremenoslovci za zvečer in ponoči napovedujejo vročinske nevihte. Vendar te ne bodo prinesle ohladitve. Vroče bo tudi jutri. Temperature se bodo gibale od 30 do 36 stopinj. Lažje bomo zadihali šele v nedeljo.

Na Hrvaškem peklensko

Temperature so se povzpele krepko nad 35 stopinj. V Gradište-Županji so namerili kar 39 stopinj, v Sisku in Slavonskem Brodu 38 stopinj, v Zagrebu pa 37. Po podatkih državnega hidrometeorološkega zavoda bodo podobne temperature tudi jutri. Pozno popoldne se lahko na severozahodu in Gorskem Kotarju pojavi kakšna ploha ali nevihta.

Komentarjev 3
  • recesija 23:19 22.avgust 2012.

    :)

  • wolfyy 22:49 22.avgust 2012.

    a za teh 44 stopinj pri kuhanju na soncu mora bit obveščena cela slovenija?meni je termometer kazal tudi že čez 55 stopinj...sicer ne od avta ampak na pregretem železu na soncu.

  • recesija 22:23 22.avgust 2012.

    Meni je pri kuhanju kosila ob peči termometer pokazal 51°C.