Slovenija
32 ogledov

Teroristične grožnje tudi v Mostarju

policija bosna ščit čelada EPA
Zaradi groženj poostrili varnostne ukrepe, mesto preletavali helikopterji.

Na območju Mostarja so po besedah predstavnika ministrstva za notranje zadeve hercegovsko- neretvanskega kantona (HNK) Ljudevita Marića sprejeli posebne varnostne ukrepe.

PREBERITE:

"Večje število ropov in drugih oblik kriminalnih dejanj se je v zadnjem obdobnju povečalo v HNK in drugih delih države, vključno z napadom na policijsko postajo v Zvorniku ter zadnjimi dogodki v Makedoniji," je povedal Marić. "V analizi varnostne situacije, so varnostne agencije v Federaciji BIH se strinjale, da je potrebno sprejeti določene ukrepe, da bi zagotovili zaščito poslopij varnostnih agencij ter drugih stavb, kjer je omogočeno fizično varovanje."

Mesto preletavali helikopterji

Po neuradnih informacijah bosanskih medijev naj bi bila enota specialne policije zaradi informacij o možnem napadu na območju Mostarja v polni pripravljenosti. Mostarska policija je po pisanju spletnega portala Bljesak.info prejela več groženj s terorističnimi napadi. Prejšnji četrtek popoldan so se v mestu pričele širiti informacije, da "preverjeni viri napovedujejo možnost napada v treh do štirih dneh, podobnega tistemu v Zvorniku". Okoli 10.30 so mesto preletavali helikopterji.

Še vedno odmeva napad v Zvorniku

Konec aprila je oborožen moški napadel policijsko postajo v kraju Zvornik v severnem delu BiH. V napadu je ubil enega policista, dva je ranil, nato pa je bil v obračunu s policijo ubit.

Leta 1997 se je zgodil teroristični napad na policijsko postajo v Mostarju. V eksploziji je bilo uničenih 120 stanovanj ter 120 avtomobilov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Polhar 07:44 13.maj 2015.

    -prepovedati vse vere v Sloveniji-verske objekte nameniti oziroma spremeniti v muzejske-preveriti, kdo vse se je pokristjanil po 1991, seveda odrasle osebe-pod nujno

  • h3o 18:39 12.maj 2015.

    -prepovedati islam v Sloveniji- rušenje Ljubljanske đamije-pokristjaniti Mira Cerarja in njegove sprogramirane robotske poslance-nemudoma

  • 4krogci 17:45 12.maj 2015.

    Vsako leto sem vsaj 2x po en teden v Mostarju, ko sem bil septembra dol sem sam pri sebi rekel, da bo hmalu spet počilo, pač tak čudn občutek na ulici pa ni važno na kateri strani Neretve sem bil ...prikaži več pač tko naelektreno ozražje.