Slovenija
26 ogledov

Teš 6 dražji za 137 milijonov evrov

slovenija 13.04.13, TES, tes6, gradbisce, Sostanj, termo elektrarna Sostanj, ele Anže Petkovšek
Teš 6 bo končan pozneje in za več denarja.

Gradnja nadomestnega bloka 6 Termoelektrarne Šoštanj (Teš 6) je že čez polovico. Vendar pa je jasno, da Teš 6 ne bo zgrajen do predvidenega datuma – proces se bo zavlekel za pol leta, trenutno ocenjujejo, da bodo uporabno dovoljenje dobili leta 2016.

To, da bo projekt občutno dražji od prvih številk, je bilo že znano. Po zdajšnjih ocenah bo projekt stal dobrega 1,44 milijarde evrov, kar je 137 milijonov več, kot je bilo predvideno. 

"Po koncu pogajanj z Alstomom bo znan nov terminski načrt izgradnje, na podlagi katerega bo končna investicijska vrednost projekta lažje določljiva. Na podlagi teh ugotovitev bo pripravljen noveliran investicijski program," so sporočili iz Holdinga Slovenske elektrarne.

Vedeli že lani

Ugotovili so, da je bilo že lani – v času podpisa pogodbe med RS in Tešem – znano, da bo investicijska vrednost projekta prekoračila zapisano številko, prav tako so že takrat vedeli, da končnega roka za izgradnjo ne bodo ulovili.


Komentarjev 2
  • Pepe007 14:26 03.junij 2013.

    Zakaj bi nas konec koncev zanimalo, koliko bo to stalo. Naj najdejo vire denarja, potem ap naj prodajajo elektriko. Če bodo konkurenčni, jo bomo kupovali v Šoštanju.

  • mr.big 14:05 03.junij 2013.

    hahahha, tukaj se vsak teden podraži za 150 mio eur !!!! Pa se nihče ne zgane ?!?!?!?GLAVNO JE DA IMAMO NA SODIŠČU NEKOGA, KI NAJ BI NA NEZNANEM KRAJU, NA NEZNAN NAČIN OB NEZNANEM ČASU PREJEL OBLJUBO O NAGRADI, ...prikaži več PA ŠE TO ZA DRUGO OSEBO !!!EH, ZA SLOVENCE FARBAT JE OČITNO TO DOVOLJ !!!!