Slovenija
723 ogledov

Testirali smo slušalke Huawei Freebuds 3

Huawei Freebuds 3
1/5
zurnal24.si
Nove Huaweijeve slušalke Freebuds 3 prinašajo izničevaje hrupa oziroma zunanjih šumov. Kljub velikim omejitvam me je ta funkcija najbolj navdušila.

Največja omejitev je dejstvo, da slušalke, ki nimajo silikonskega čepka, vstavimo v uho ter seveda ne pokrijejo celotnega ušesa. Zvok zato uhaja mimo, a kljub temu je učinek aktivnega zmanjševanja hrupa precej boljši, kot če te funkcije ne bi bilo. Sploh če kdo v vaši bližini govori, ga boste sicer nekoliko pridušeno slišali, slišali boste ropot svoje tipkovnice, a hkrati slušalke dobro izničijo tako imenovani beli šum, na primer šumenje prezračevanja in podobne zvoke. Presenečeni boste, kako hrupno je v resnici v pisarni, kadar se vam zdi, da je tiho.

Kdor bo želel boljši učinek izničevanja hrupa, si bo moral kupiti slušalke, ki pokrijejo celotno uho, a za slušalke, ki jih skupaj s polnilno postajo lahko skrijete v pest, je učinek dober.

Drug bombonček, ki ga dobite s slušalkami Freebuds 3, je brezžično polnjenje. V sili boste lahko slušalke napolnili kar s telefonom, če ta omogoča povratno brezžično polnjenje, sicer pa se polnijo prek USB C priključka.

Huawei Freebuds 3 | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

Elegantna mala škatlica, ki vas v žepu ne bo čisto nič motila, je hkrati polnilna postaja za slušalki, ki se v dvajsetih minutah napolnita s petih na 80 odstotkov, pri tem pa porabita 15 odstotkov energije, shranjene v škatlici. Z napolnjenimi slušalkami se glasbo lahko posluša štiri ure, skupaj z baterijo polnilne postaje pa dvajset ur.

Sicer pa so slušalke udobne, tudi pri hitrih gibih glave ne padejo iz ušesa, zelo hitro se povežejo s telefonom, zvok pa je za slušalke za v uho dober.

Huawei Freebuds 3 | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

Slušalke imajo le en gumbek za povezljivost na škatlici, sicer pa se upravljajo tako, da dvakrat tapkneš na slušalko. Na levi to pomeni vklop in izklop odstranjevanja šumov, na desni pa predvajaj oziroma predvajaj naslednjo skladbo. Z aplikacijo AI Life je možno določiti drugo funkcijo, na voljo sta še glasovni asistent in predvajaj oziroma pavza, glasnost boste morali nastaviti na telefonu. V tej aplikaciji je mogoče spremljati napolnjenost slušalk in baterije v škatlici ter nastaviti odstranjevanje šumov. Kaj točno nastavljaš, ne veš, vrtiš virtualni gumb in poslušaš, kdaj je učinek najboljši.

Huawei obljublja še, da so na vsega 190 milisekund zmanjšali zamik pri prenosu zvoka, česar bodo veseli predvsem igričarji. Novo je tudi zaznavanje vibracij kosti v glavi, s katerimi slušalke vaš glas ločijo od hrupa v okolici in omogočijo boljšo kakovost klica, prav tako so s posebno odprtino, ki razprši veter, zmanjšali šumenje, če klic opravljate v vetru ali na kolesu.

Cena: 189 evrov.

janez.zalaznik@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice