Slovenija
35 ogledov

Težave, ker ni lekarne

Lekarna Mirje Saša Despot
Zaradi prenove bo verjetno zaprta do konca leta.

“Lekarna Mirje je zaprta že od lanskega poletja. Takrat so zapisali, da zaradi obnove, zdaj pa nihče ne ve, ali jo bodo sploh še odprli. Lekarna nam močno primanjkuje, moteče je predvsem za starejše, ki morajo po zdravila v Center ali Trnovo,” je povedal Miloš Kregar, ki živi v bližini lekarne.

So jo zaprli prehitro?

“Lekarna Mirje je zaradi prenove zaprta od 3. oktobra. Trenutno je projekt v fazi pridobivanja dokumentacije,” je pojasnila Klavdija Verlak iz Lekarne Ljubljana. Dokumentacijo naj bi dobili v nekaj dneh, nato sledi javno naročilo za obnovo objekta, in če se pri tem ne bo zapletlo, bodo začeli prenovo, ki bo trajala nekaj mesecev. To pomeni, da bi lahko lekarno znova odprli konec leta, čeprav Verlakova datuma ni želela napovedati.

Na vprašanje, zakaj so lekarno zaprli, še preden so dobili dokumentacijo, je Verlakova odgovorila, da gre za zahteven projekt, saj je bila to stara lekarna s pohištvom muzejske vrednosti. Z lastnikom objekta, fakulteto za farmacijo, si želijo, da bi tu uredili učno lekarno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.