Slovenija
24 ogledov

Težave le “sezonske”

Do avgusta naj bi Hoteli Bernardin, ki jih vodi izvršni direktor Čedomil Vojnič, Žurnal24 main
Hoteli Bernardin. Lani šest odstotkov manj nočitev od načrtovanih. Bodo nemiri v Afriki vplivali na večji obisk?

“Obveznosti do bank poravnavamo redno, obveznosti do dobaviteljev pa z rahlo zamudo. To je vsako leto običajno v zimskih mesecih in je tipično za sezonsko panogo hotelirstva, gostinstva in turizma,” so zatrdili v skupini Hoteli Bernardin. Gre za največjo turistično družbo na Obali, ki zaposluje blizu 600 ljudi. “Izplačilo plač jim zagotavljamo redno do 15. v mesecu,” je poudarilo vodstvo družbe.

Šest odstotkov manj
Skupina je imela lani šest odstotkov nočitev manj od načrtovanih,” so razkrili, koliko gostov konkretno so imeli lani glede na predlani, pa niso povedali. Prav tako niso želeli razkriti niti številk o lanskem poslovanju niti ocene rezultata, češ da podatki še niso revidirani.

Januarja dobro
V primerjavi z januarjem lani se je število prenočitev turistov v obmorskih občinah sicer povečalo kar za 37 odstotkov (v Ljubljani za sedem, v zdraviliških občinah pa za štiri odstotke), kažejo najnovejši statistični 
podatki.

V Istro namesto v Afriko?
Ali so številke morebiti posledica dogajanja v severni Afriki? Na Hrvaškem so turistični delavci glede vplivov aktualnih nemirov na sezono precej optimistični – še zlasti po zanimanju za njihovo destinacijo na enem od največjih turističnih sejmov na svetu v Milanu. Največji del italijanskih gostov – kar 43-odstotni – sosedje sicer opažajo prav v Istri. Ali bo od aktualnih nemirov v Afriki kaj imel tudi njen slovenski del, pa bodo pokazali že bližnji velikonočni prazniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.