Slovenija
3168 ogledov

Težave reševalcev: "Komaj smo se z avtom prebili skozi pločevinasto kačo"

Intervencija na Veliki planini Grs Kamnik
Apel voznikom, naj ne parkirajo avtov na cesti, saj s tem upočasnjujejo intervencijske ekipe.

"Ko sem že mislil, da mi danes ne bo treba v tej gužvi na Veliko planino, zazvoni telefon ... Ravno smo se nameravali usesti za mizo h kosilu, pa intervencija," je na Facebook strani Gorsko reševalne zveze Slovenije zapisal reševalec Simon Kurinčič.

Za kaj je šlo? "Turna smučarka si je zlomila nogo nekje nad planino Kisovec. Helikopter je bil zaseden," je pojasnil Kurinčič in dodal, da je bil na srečo ravno takrat na planini zdravnik reševalec, ki se je prvi prebil s smučkami do nje in nudil prvo pomoč.

"Komaj smo se z avtom prebili skozi pločevinasto kačo na Kranjskem Rakom, še dobro, da so policaji malo pomagali pri usmerjanju prometa ... Zato reševalci še enkrat apeliramo na vse voznike, da ne parkirajo avtov na cesti, saj tako onemogočajo in upočasnjujejo intervencijskim ekipam prihod na Veliko planino."

Z akijem, grelnimi blazinami, vakuumsko vrečo in turnimi smučmi so se nato prebili do ponesrečenke. Ta je bila po besedah reševalca že malo podhlajena, a so jo imobilizirali, spravili na jaso ob cesti in počakali na helikopter.

"Konec dober, vse dobro," je zaključil Kurinčič.

GRS Kamnik (Simon Kurinčič) Ko sem že mislil, da mi danes ne bo treba v tej gužvi na Veliko planino, zazvoni telefon......

Objavil/a Gorska Reševalna Zveza Slovenije dne Sobota, 09. januar 2021

dezurni@zurnal24.si

vojaški helikopter navodila MZ Slovenija Če imate zgolj enega od znakov covida-19, na helikopter niti ne računajte!
Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 19:47 09.januar 2021.

    Ali nimamo policije ,ki nadzira promet ? Kje so tisti KIFELJCI ,ki lovijo prekrskarje z ROGLJICKI.

  • gregor51 19:36 09.januar 2021.

    jebo majko tem turnim kretenom