Slovenija
26 ogledov

Težave SCT pri forenzikih

Dela na NFL na Vodovodni cesti trenutno ne potekajo, gradbišče pa je pod policij Žurnal24 main
Zapora. Vodovodna cesta bo zaprta med 5. in 7. novembrom.

Družba SCT je zaradi operativnih težav prestavila izvedbo kanalizacijskega priključka k Nacionalnemu forenzičnemu laboratoriju, kjer gradijo center za forenzične preiskave. Prejšnji konec tedna so že napovedali zaporo Vodovodne ceste, a so jo zatem preklicali. Kot so pojasnili, so imeli zaradi kratkega časa – od 4. oktobra, ko je bilo izdano soglasje Javnega podjetja Vodovod - Kanalizacija, do 15. oktobra, ko naj bi bila zapora ceste – “operativne težave s pripravo potrebnega materiala, kot so fekalni jaški in drug pripadajoč material”.

Zaradi prireditev v naslednjih dveh vikendih bo izvedba zapore možna šele med 5. in 7. novembrom,” pojasnjujejo v SCT. Vodovodna cesta bo zaprta med železniško progo Ljubljana–Kamnik in Slovenčevo ulico; predviden je obvoz. Na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ) so zaporo sicer pričakovali že med 22. in 24. oktobrom.

MNZ in SCT sta pogodbo za gradnjo forenzičnega centra v višini 5,69 milijona evrov podpisala junija. Dela so začeli avgusta, končali pa naj bi jih novembra prihodnje leto. Pogodba vključuje rušitev, novogradnjo (prizidek) in rekonstrukcijo centra s pripadajočo komunalno in prometno ureditvijo, pravijo v SCT.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.