Slovenija
47021 ogledov

Težki dnevi, Arso prižiga alarm za alarmom

vročina Saša Despot
Po tem, ko je bila za večji del države razglašena velika požarna ogroženost v naravnem okolju, je agencija za okolje izdala opozorilo zaradi velike toplotne obremenitve.

Agencija za okolje za popoldne napoveduje veliko toplotno obremenitev po nižinah Primorske, za nedeljo pa po celotni državi. 

Po napovedih meteorologov bodo danes najvišje dnevne temperature od 27 do 31 stopinj Celzija, na Primorskem od 32 do 35 stopinj.

V nedeljo bo sončno in vroče. Jutranje temperature bodo od 12 do 19 stopinj, ob morju okoli 22, najvišje dnevne od 29 do 34, na Goriškem in v Vipavski dolini do 36 stopinj Celzija.

Po napovedih bo sončno tudi v ponedeljek in še nekoliko bolj vroče. V torek pa bo spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami, na Primorskem bo zapihala šibka burja.

vročina opozorilo | Avtor: Arso Arso

Prepoved velja za celo državo

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je s petkom za celotno državo razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja.

V naravnem okolju je prepovedano kuriti, požigati in uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar. Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.