Slovenija
15 ogledov

Thaler: "Kar je dovolj, je dovolj"

Thaler je odločen oprati debel madež, ki mu ga je prizadejala afera s podkupovan Žurnal24 main
Zoran Thaler pozdravlja ugotovitev liberalne Anglije, "kar je dovolj je dovolj", in to, da so naredili konec praksam nekaterih časopisov. V Veliki Britaniji danes aretirali nekdanjega urednika News of the World.

Nekdanji evropski poslanec Zoran Thaler pravi, da zaradi posebnosti britanskega pravnega sistema sicer še čaka na rezultate tožbe proti spornim praksam časopisa v drugih, njegovemu podobnih primerih. Zastopa ga Mark Stephens, odvetnik, ki zastopa tudi Juliana Assangea.

Thalerjev spor je povezan s časopisom The Sunday Times, ki je sicer tako kot kmalu ukinjeni News of the World v lasti News International Ruperta Murdocha. Thaler pravi, da se posledice v Britaniji napovedujejo tudi za druge časopise tega lastnika. Zadnje dogodke v Britaniji pozdravlja.

Britanski novinarji so pred meseci Thalerju in še nekaterim drugim evropskim poslancem nastavili past in preverili njihovo integriteto. Predstavili so se kot predstavniki lobija in poslancem v zameno za politične usluge obljubili sto tisoč evrov. Zaradi videoposnetka sestanka, iz katerega izhaja, da Thaler podkupnine ni zavrnil, je zadnji odstopil. V Evropskem parlamentu ga je nadomestila Mojca Kleva.

Pablo Zalba Bidegain oproščen

Zaradi podobne obtožbe kot Thalerja je Evropski urad za boj proti goljufiji Olaf preiskoval španskega evroposlanca Pabla Zalbo Bidegaina. Nedavno so sporočili, da po njihovem mnenju ni kriv. Bidegain v nasprotju s Thalerjem sicer še vedno sedi v Evropskem parlamentu.

Španec tako kot Thaler za razliko od Romuna in Avstrijca, ki sta se vpletla v afero s podkupovanjem, ni naredil nadaljnjih korakov v smeri sprejema podkupnine. Nekdanji evropski poslanec iz Slovenije zato poudarja, da pričakuje, da bo šla tudi preiskava proti njemu v isti smeri kot pri Špancu.

Glede sojenja v Sloveniji je Thaler izrazil upanje, da proces ne bo podlegel linču v javnosti.

Mu je danes žal, da je odstopil? Thaler pravi, da mu zaradi bližnjih in linča ni žal, računa pa, da se bo izkazalo, da je nedolžen.

Aretirali nekdanjega Cameronovega vodjo odnosov z javnostmi

Afera z vdori v mobilne telefone, ki je bila vzrok včerajšnji naznanitvi zaprtja najbolj prodajanega britanskega časopisa News of the World, v Britaniji medtem dobiva nove razsežnosti.

Policija je danes dopoldne zaradi obtožb o vdiranju v mobilne telefone in korupcije aretirala nekdanjega urednika News of the World Andyja Coulsona. Tega je sicer po zmagi na volitvah za svojega predstavnika za javnost imenoval britanski premier David Cameron. Zaradi pritiska javnosti v povezavi z prisluškovanjem je moral januarja odstopiti.

Cameron je ravno pred aretacijo povedal, da sodelovanja z Coulsonom ne obžaluje in da sta v času, ko je delal zanj, postala prijatelja. Opozicija premierja namreč že poziva, naj se javno opraviči za sodelovanje s Coulsonom.

Vodstvo 168 let starega tabloida News of the World je obtoženo, da so vdrli v glasovna sporočila štiri tisoč žrtev zločinov, slavnih osebnosti in politikov. Lastniki so se včeraj zato odločili, da bo časopis izhajal le še ta teden.

Komentarjev 7
  • kriegmachine 08:15 09.julij 2011.

    Ivan Kramberger ali Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi ! PRAVICA DO RESNICE DANES(resnica o komunisticnih zlocinih napram "Slovenskemu" in Hrvaskemu narodu dan danes) !!! KAJ IMATA KRAMBERGER IN VUKOVAR SKUPNEGA...zakaj situacija kot je v JUGO "SLOVENSKI" DRZAVI..KDO ...prikaži več SO "SLOVENSKI" IN HRVASKI POLITIKI... http://iveksemsismovsi.blogspot.com/ or http://ivankramberger.wordpress.com/ ce povezava ne deluje, vnesite v google tekst "Ivan Kramberger ali..Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi". Nazaj na barikade !! Naj Ivekov duh zivi naprej v vseh nas !! SMRT KOMUNIZMU; SVOBODA NARODU !!!

  • privat 22:44 08.julij 2011.

    Kaj mene briga kaj ima en krožnik za reči...naj vzame kramp v roke in naj dela...no on ni za kramp,čeprav je grši kakor kramp...

  • zic 16:07 08.julij 2011.

    komentarji, da dol padeš??? kako lahko komentirate o stvari o kateri pojma nimate!? v sloveniji je tako, ko folk dobi kost najeda in najeda brez kakršnega sramu ali pa brez zavedanja kako lahko človeku škodite brez da ste prepričani o ...prikaži več stvari...časopisi pa le čakajo kaj bodo objavili in tudi brez sramu, da lahko ne komu do konca življenja škodujejo??? čudna je ta Slovenija in njen folk!?!?