Slovenija
46 ogledov

Thaler ni zdržal javnega pritiska

Zoran Thaler Anže Petkovšek
Nekdanji evroposlanec “izstopil iz medijske gonje” in priznal prepovedane posle.

Odločil sem se, da iz tega resničnostnega šova britanskega časopisa Sunday Times, kamor sem bil vključen neprostovoljno, prostovoljno izstopim. Detajli niso pomembni. Vsak šov ima svoje manipulacije in tudi ta jih je imel. Zadeva je bila močno pod vplivom javnega mnenja. Očitno pa so zdaj časi, ko se je temu treba ukloniti." Tako razloge, zakaj je nenadoma priznal podkupljivost, pojasnjuje Zoran Thaler, nekdanji poslanec v Evropskem parlamentu (EP).

Še vedno proti dokazom

V naslednjih dneh bo zato ljubljansko sodišče Thalerja obsodilo na zaporno kazen, ki pa jo bo v zaporu, neuradno na Igu, prestajal samo ob koncih tedna, čez teden pa naj bi hodil v službo. Za takšno kazen se je namreč Thaler v zameno za priznanje krivde pogodil s Specializiranim državnim tožilstvom RS, ki je postopek proti njemu sprožilo pred skoraj tremi leti. Praktično takoj zatem, ko so novinarji Sunday Timesa pod pretvezo, da so lobisti, Thalerja ujeli in posneli med dogovarjanjem o podkupnini, ki bi jo prejel v zameno za podporo določenim predlogov v EP. "Minila bodo tri leta, zato sem se odločil, da imam dovolj tega in da to končam," dodaja Thaler. Še vedno je sicer prepričan, da je bil posnetek novinarjev, ki ga je tožilstvo sodišču predložilo kot glavni dokaz proti njemu, narejen nezakonito in brez dovoljenja sodišča. Ko je sodišče pred dobrim letom proti njemu uvedlo preiskavo, je Thaler po naših informacijah takoj zahteval, da se tega posnetka ne upošteva kot dokaz, a ga je sodišče takoj zavrnilo. Ocenilo naj bi namreč, da je za razjasnitev in dokazovanje vseh okoliščin kaznivega dejanja, ki se očita Thalerju, takšen posnetek dopusten in celo dobrodošel. Sodišče je Thalerju vabilo na izrek kazni že odposlalo, pošta pa mu še ni bila vročena.     

Komentarjev 9
  • gornik 19:07 30.januar 2014.

    Zapreti na Dob in naj ima še dva sotrpina ki njima diši zadnji pol in ga pošteno zlikati.

  • ac-dc 18:48 30.januar 2014.

    Ja, in? Priznal je to, kar smo mi že vedeli.Zdaj pa še 5 let kazni za sprenevedanje. Aja, potem bi moralo sedeti pol parlamenta. Nerodna reč.

  • YASSIR 17:09 30.januar 2014.

    Zanimiva povezava če koga zanima katera delnica Ljubljanske borze je v letošnjem letu (20 dni) pridobila več kot 160%sspojdite na spodnji linkhttp://www.denarinfinance.com/?page_id=20in na vrhu tabele stolpec letos kliknite na puščico navzdol in se bo sortiralo