Slovenija
211159 ogledov

Tik za tablo 'Ljubljana': Če je to radar, bomo vsi plačali in to ne malo!

Nadzorna škatla/ohišje Tomačevo Žurnal24
Eden od bralcev nas je opozoril na nadzorno ohišje s kamero, ki je nameščeno tik za tablo Ljubljana na zelo prometni cesti v prestolnici. Preverili smo, čemu služi.

Bralec je ob četrtkovi vožnji po ljubljanski obvoznici opazil nenavadno ohišje na vstopu v krožišče Tomačevo. "Gre za radar? Čemu služi, saj je namreč postavljen tik za tablo Ljubljana, ki označuje začetek naselja in omejitev hitrosti na 50 km/h? Toda resnici na ljubo, ko ljudje tam zapeljejo z ljubljanske obvoznice na krožišče, le redko kdo vozi 50 km/h," se je čudil bralec.

Na Dars in Policijo smo naslovili vprašanja, čemu služi to ohišje oz. kaj pravzaprav s to napravo kontrolirajo. Gre za radar? Kot nam je uspelo izvedeti, tega nadzornega ohišja tja ni namestila Policija, pač pa Dars. Tudi Dars sicer razpolaga z mobilnimi radarskimi enotami, ki jih premešča sem ter tja.

Dars: Ne gre za radar, pač pa ....

Toda v tem primeru si lahko (pre)hitri vozniki pošteno oddahnejo. Ob tabli Ljubljana na krožišču v Tomačevem je namreč nameščena nadzorna kamera za e-vinjete, so nam v petek sporočili z Darsa. A verjetno tam ne bo dolgo, saj te kamere Darsovi možje premeščajo na različne lokacije znotraj slovenskih avtocest oz. hitrih cest.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 16
  • mark079 18:57 04.december 2023.

    Ne razumem voznikov oziroma ljudi. Kršijo predpise potem se pa razburjajo, namesto nad seboj vedno iščejo nekje zunaj grešnega kozla. Če pogledamo stanje na cestah potem adijo vsa vozniška pamet. Vozniki sami velikokrat delajo brez potrebe kolone, potem pa jamrajo. ...prikaži več Res pa je naša vozniška pa tudi osebna kultura že na psu in tega psa se podtika drugim, le v sebe se noče nihče zazreti.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 10:30 02.december 2023.

    Naj DARS ovce objavijo koliko tujcev so oglobili zaradi vinjet in koliko teh glob je dejansko plačanih. Ne upajo. Ker so neuspešni.

  • bojan05 10:21 02.december 2023.

    Ali niso kamere NAD avtocesto , ki "preberejo" registrsko stevilko in jo primerjajo z bazo nakupov vinjet ?