Slovenija
158 ogledov

Tina Maze prehitela Urško Čepin

Slovenska smučarka Tina Maze v St Moritzu. EPA
Horoskopu sledijo igre in vreme.

Slovenci smo v iskalnik Najdi.si v letu 2013 največkrat vpisali horoskop, Tina Maze, Janez Janša, Modrijani, Severina, Alenka Bratušek in Daniela Bervar. Med dogodki, ki so se letos najbolj dotaknili Slovencev, najdemo veliki kristalni globus Tine Maze.

Poleg horoskopa smo največ iskali igre in vreme. "Visoko pri vrhu na četrtem mestu še vedno ostaja zavod za zaposlovanje," so zapisali pri Najdi.si.

Športno obarvani

Lestvica dogodkov odraža športno naravnanost Slovencev. Prvemu mestu, na katerem je veliki kristalni globus Tine Maze, sledi Ljubljanski maraton, ki je bil najbolj iskan dogodek leta 2012. Na tretjem in četrtem mestu sledita športno obarvana dogodka evropsko prvenstvo v košarki in smučarski poleti v Planici.

Slovenska ženska, ki je med Slovenci zbudila največ zanimanja, je nedvomno smučarska šampionka Tina Maze, ki je prehitela Urško Čepin, najbolj iskano žensko v lanskem letu. Sledita ji La Toya in Ines Juranovič. Tanja Žagar se je povzpela na četrto mesto, sledi pa ji Alenka Bratušek.

Plestenjak za petami Janši

Na lestvici "najbolj iskanih moških" je prvi Janez Janša. Sledijo mu Jan PlestenjakBorut Pahor in Zoran Janković. V nadaljevanju lestvice so moški s sveta športa in zabave, in sicer Dejan Zavec, Denis Avdić, Gianni Rijavec, Goran Dragić in Vili Resnik.

Na lestvici slovenskih politikov je aktualna predsednica vlade Alenka Bratušek s prvega mesta spodrinila Janeza Janšo, medtem ko med najbolj iskanimi gospodarstveniki najdemo podjetnico in investitorko Danielo Bervar, Rajka Hrvatiča ter zakonca Sama in Izo Login. Z lestvice je izpadel Erazem B. Pintar, uvrstil pa se je Tomaž Lovše.

Prvo mesto na lestvici slovenskih blogov je zasedel blog Irena Sirena.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 09:44 17.december 2013.

    Prvi je samo zaradi kriminala spredaj !