Slovenija
18 ogledov

Tisočak primerna globa

Zamazana cesta na parkirišču Saša Despot
Umazanija. Tako visoka kazen zanjo, ker je nevarna za motoriste in kolesarje.

Kaznovanje. “Z vidika preprečevanja tovrstnih kršitev so temu primerne tudi globe,” v direktoratu za ceste ministrstva za promet (MZP) odgovarjajo na vprašanje, zakaj je denarna globa za umazane pnevmatike tisoč evrov, toliko, kot če v naselju presežeš hitrost od 30 do 50 kilometrov na uro ali če voziš pod vplitvom alkohola ter napihaš od 0,8 do 1,1 promila – za zadnje plačaš sto evrov manj.

Namen zakonodajalca pri predpisovanju glob je bil preventivni učinek, da bi potencialne prekrškarje odvrnili od prekrškov, pravijo na MZP.

Vozišče naredi spolzko

V direktoratu dodajajo, da je v praksi preveč onesnaženih vozišč, ki so posledica umazanih pnevmatik: “Takšno prepovedano početje se še zlasti odraža na varnosti motoristov in kolesarjev, ki jih je v zadnjem času vse več.” Po njihovih besedah je onesnaženje z zemljo ali blatom posebno nevarno ob padavinah, ko postanejo vozišča zaradi tega izrazito spolzka.

Komentarjev 12
  • Žurnalček 01:14 13.december 2011.

    Ni to napaka MOL-a, ampak je pripravljen uvoz na gradbišče novega Študenta, ki se je pa zavlekel zaradi propada Vegrada.

  • MK 12:20 12.december 2011.

    jst tud ne parkiram po Sloveniji zastonj. Če grem v MB plačam, če grem v Portorož plačam, če grem v Bovec plačam. Plačite tudi dnevni migranti v Ljubljano. Sej delate gužvo.

  • mrki 10:11 12.december 2011.

    kar ste hoteli - to imate - je Zoki vpeljal plačljive variante , da napolni mestni proračun , ki je na robu bankrota. Taka varianta sledi za SLO , ker pač drugače ne zna - taktika je ponovljiva - Mercator ...prikaži večtor 3,5 x več zapufan , MOL - 3,5 x več zapufan - zakaj nebi še SLO zapufali po istem principu!?.