Slovenija
16 ogledov

"Titova" cesta brez uporabnega dovoljenja

Štajerska cesta v Ljubljani.
1/4
Saša Despot
Po celotni Titovi oziroma zdaj Štajerski cesti v Ljubljani že približno dva meseca teče promet, čeprav odsek med Božičevo ulico in krožiščem Žale še nima uporabnega dovoljenja. Gre za odsek, ki je bil zgrajen nazadnje.

Na upravni enoti Ljubljana so potrdili, da uporabno dovoljenje za zadnji odsek Štajerske ceste še ni bilo izdano. Cesta je vseeno že približno dva meseca odprta za promet, ob robu cestišča pa je takoj za krožiščem ob Božičevi ulici še vedno postavljen znak za gradbišče. Izpostava Bežigrad je zahtevo za izdajo uporabnega dovoljenja prejela konec maja, tehnični pregled pa je bil opravljen 7. junija.

Prometna varnost ni ogrožena

Na oddelku za gospodarske dejavnosti in promet Mestne občine Ljubljana so pojasnili, da je bil na odseku ceste že opravljen komisijski pogled, v katerem je bilo ugotovljeno, da je "zgrajena cesta sposobna prevzeti promet kljub temu, da določene manj pomembne pomanjkljivosti niso odpravljene".

Pomanjkljivosti naj bi se namreč nanašale na druge cestne elemente, kot je komunalna infrastruktura in podobno. Zatrdili so, da prometna varnost ni ogrožena, prav tako pa niso v prekršku vozniki, ki cesto že uporabljajo. Dodali so še, da "v primeru, ko je promet sproščen pred izdajo uporabnega dovoljenja, in takih primerov je veliko, je cestni odsek od začetka uporabe za promet pa do izdaje uporabnega dovoljenja označen s prometnim znakom delo na cesti".

Še nič o odpravi

"Na tehničnem pregledu so bile ugotovljene pomanjkljivosti in zato je bil določen 30-dnevni rok za odpravo pomanjkljivosti. Do danes upravni organ še ni prejel izjave investitorja oziroma izjav izvedenca o njihovi odpravi," so povedali na bežigrajski izpostavi UE Ljubljana. Dodali so, da bodo o zahtevi za izdajo uporabnega dovoljenja odločali še avgusta.

Cesta sicer spada v sklop projekta Športnega parka Stožice, katerega investitor je Grep, cesta pa bo po dokončanju projekta prešla v upravljanje Mestne občine Ljubljana (MOL).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.