Slovenija
27 ogledov

To bi lahko bil zadnji dedek Mraz

Janez Pavlin Jerca Božič Kranjec
Slabo kaže. Po 50 letih je projekt Veseli december prvič končal v minusu. Pozivajo podjetja, naj prispevajo.

V košu dedka Mraza je po lanski obdaritvi dolenjskih otrok ostala luknja v višini tri tisoč evrov, ki jo je pokrilo Društvo prijateljev mladine Mojca. To zato resno razmišlja o nadaljevanju pet desetletij starega projekta Veseli december, pravi njegov zdajšnji vodja Janez Pavlin.

Edinstveni v Sloveniji

"Za letos smo odpovedali prireditev na novomeškem Glavnem trgu, zato pa ostaja 40 prireditev po sedmih dolenjskih občinah, na katerih bomo v enem tednu obdarovali pet tisoč otrok," pojasnjuje Pavlin. Kot dodaja, gre za edinstven projekt v Sloveniji, ki je v časih, ko številni starši darila ne morejo kupiti, toliko pomembnejši. Danes je zato 3.600 naslovnikov prejelo prošnje za donatorstvo Veselemu decembru. "Veseli smo tradicionalne donacije Krke, razočarani pa, da nam kar nekaj podjetij nikoli ne odgovori, kot so CGP, Begrad, Adria Mobil, Ursa, Termotehnika, Mizarstvo Bobič, Gozdno gospodarstvo Novo mesto, Kovinar Novo mesto, Zarja in vse banke," ugotavlja Pavlin.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.