Slovenija
787 ogledov

To bo novi šef Telekoma. Že tretji letos.

Telekom Slovenije Saša Despot
Nadzorni svet Telekoma Slovenije naj bi danes imenoval že tretjega predsednika uprave s polnim mandatom letos.

To bo po napovedih medijev postal Tomaž Seljak, ki po odhodu Matjaža Merkana začasno vodi upravo družbe. V upravo prihaja še nov član, Matjaž Beričič, ki bo predvidoma odgovoren za tehnično področje.

Nadzorni svet naj bi po navedbah časnika Finance danes sprejemal tudi načrt za prihodnje leto, objavljen naj bi bil v sredo.

Beričič je trenutno direktor organizacijske enote IKT in storitve omrežja.

Z imenovanjem novega člana bo uprava popolnjena. V njej so še Ranko Jelača, ki je odgovoren za marketing, Vida Žurga, ki je odgovorna za finance, in delavska direktorica Špela Fortin.

Seljak, ki je podpredsednik uprave, že drugič letos začasno vodi upravo Telekoma. Prvič je vodenje prevzel aprila po sporazumnem predčasnem odhodu predsednika uprave Rudolfa Skobeta, drugič pa novembra, ko je po dobrih dveh mesecih na položaju iz osebnih razlogov odšel Merkan.

Telekom Slovenije kadrovske in druge pretrese tako doživlja že kar nekaj časa. Uprava Slovenskega državnega holdinga je zato konec oktobra in v začetku novembra na nadzorni svet operaterja v večinski državni lasti naslovila več vprašanj, na katere pričakuje odgovore.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.