Slovenija
4808 ogledov

Spremembe na Planet TV

Planet TV Anže Petkovšek
Telekom Slovenije je postal edini družbenik družbe Planet TV.

Potem ko je Telekom Slovenije izpolnil odločitev arbitražnega sodišča v Švici, povezanega s sporom glede Antenne TV SL, je postal edini lastnik družbe Planet TV. Telekom je hkrati z vpisom prenosa poslovnega deleža družbo preimenoval iz Antenna TV SL v Planet TV ter odpoklical direktorico Petro Šušteršič. Planet TV tako od 1. decembra vodi Rolando Žel.

Arbitražno sodišče v Švici je konec oktobra ugotovilo, da je družba Antenna Slovenia pravilno uveljavila prodajno opcijo v družbi Antenna TV SL in tako Telekomu Slovenije za 34-odstotni delež v tej družbi naložilo plačilo kupnine v višini 17,595 milijona evrov skupaj z zamudnimi obrestmi in plačilom stroškov postopka.

Kot so danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Telekoma, so odločitev sodišča izpolnili, s čimer je bil v začetku novembra v poslovni in sodni register vpisan prenos 34-odstotnega poslovnega deleža družbe Antenna Slovenia B.V. v družbi Antenna TV SL na družbo Telekom Slovenije. S tem je Telekom Slovenije postal edini družbenik Antenna TV SL.

Planet TV Planet TV Slovenija Sodišče odločilo: Telekom mora plačati skoraj 20 milijonov evrov

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.