Slovenija
3956 ogledov

To bosta prva moža sanacije po poplavah, oba sta se že izkazala

Most pri nekdanji Planiki MOK
Vlada bo na jutrišnji seji imenovala državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade, zadolženega za obnovo prizadetih krajev po poplavah in plazovih. Pri obnovi bo sodeloval tudi mednarodno priznani inženir.

Predsednik vlade Robert Golob bo nalogo obnove prizadetih krajev, cest in domov v katastrofalnih poplavah zaupal prvemu operativcu v času begunske krize Boštjanu Šeficu in glavnemu projektantu mostu na Pelješac Marjanu Pipenbaherju. 

Boštjan Šefic | Avtor: EPA EPA
Šefica bo vlada v četrtek imenovala za novega državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade, Pipenbaher pa bo sodeloval v novem posvetovalnem telesu za sanacijo, ki ga bodo predvidoma sestavljali gradbeni, hidrološki, geološki in drugi strokovnjaki. 

Nagrada za inženirsko odličnost, minister Uroš Brežan, nagrajenec Marjan Pipenbaher, predsednik IZS Črtomir Remec | Avtor: IZS IZS
Pipenbaher je za Delo povedal, da je pripravljen sodelovati pri obnovi, ni pa še znano, kako bo sestavljeno novo posvetovalno telo. "Treba bo vključiti tehnike, geologe in druge. Civilna zaščita dobro deluje, za prihodnje pa bodo naloge, kaj narediti s strugami rek, zaščito brežin, mostovi čez hudournike."

Šefic je Goloba v ponedeljek že spremljal že na terenskem obisku v Komendi. Še v petek je ob obisku podjetnikov v Zgornji Savinski dolini to vlogo opravljal državni sekretar za nacionalno varnost Andrej Benedejčič, ki pa bo kmalu postal slovenski veleposlanik pri zvezi Nato

Komentarjev 13
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 07:05 17.avgust 2023.

    Dobra odločitev, se vidi da je Dr.Golob vešč vodenja, ki ga nujno potrebujemo. Dober voditelj z znanjem, sposobnostjo in občutkom pri izbiri ljudi okoli sebe. Super ! Desničarji že zbirajo gnojnico za polivanje strokovnega kadra ! Znano, predvideno...a preživeto !

  • Stampedo 14:09 16.avgust 2023.

    Zanimivo, niti ene ugotovljene malomarnosti, niti ena ocena vplivov na okolje ni bila napačna, niti ene stvari niso ne strokovnjaki, ne občinski svetniki, napačno zastavili, niti ene ugotovitve policistov o tuji krivdi, ...? To pa je res solidarnost 🙃🙃🙃

  • pepca 11:00 16.avgust 2023.

    Koliko strokovnjakov se bo še nagrmadilo v kabinetu predsednika vlade. Podpiram, da vključi prave strokovnjake, vendar naj istočasno zmeče iz birokratskih vrst cel kup ljudi, ki hodijo predvsem samo v službo.