Slovenija
1764 ogledov

To glede parkirišč svetujejo obiskovalcem našega največjega pokopališča

ljubljanske Žale ljubljana.si
Na ljubljanskih Žalah so pripravljeni na povečan obisk ob Dnevu spomina na mrtve.

V času okrog 1. novembra se številni odpravijo na pokopališča, kar pogosto botruje veliki gneči in prometnemu kolapsu.

Naše največje pokopaliče na ljubljanskih Žalah bo v torek izbrana destinacija za mnoge Slovence. Precej jih je sicer že počastilo grobove bližnjih, toda glavnino obiskovalcev pričakujejo na Dan spomina na mrtve.

Mestno pokopališče Kranj PRAZNIKI Gorenjska Prazniki prinašajo gnečo, predvsem okrog pokopališč

Pritisk na parkirne površine bo, kot vsako leto, velik. Na Žalah zatrjujejo, da so letos dobro pripravljeni.

"V neposredni bližini Žal je dovolj brezplačnih parkirišč, na voljo je še dodatno pri Stožicah. Glede na število potnikov je povečan tudi obseg prevozov mestnih avtobusov," je za Dnevnik na RTV Slovenija povedal Domen Kokalj iz Javnega podjetja Žale.

"Zaradi vremena in počitnic je veliko ljudi prišlo že pred 1. novembrom. Kljub temu pa pričakujemo gnečo. Vsem, ki lažje hodijo, bi predlagal, da parkirajo malce dlje od pokopališča in bližnja parkirna mesta pustijo tistim, ki se težje gibajo," je še položil na dušo obiskovalcem.

Kokalj je dodal še, da bodo za prevoz po pokopališču brezplačno na voljo električna vozila Kavalir in da bodo z zbranimi dobrodelnimi prispevki letos pomagali ustanovam, ki skrbijo za otroke z rakom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.