Slovenija
7878 ogledov

To glede srečanja s Stevanovićem pravijo pri Golobu

Zelo skopa pojasnila.

Predsednik vlade Robert Golob se je v torek, 28. junija sestal s predsenikom stranke Resni.ca Zoranom Stevanovićem. 

Stevanović: Dobili smo zagotovilo

Medtem, ko vlada o srečanju ni poročala, je stranka Resni.ca po sestanku sporočila: "Beseda je tekla o antikorupcijskem delovanju, zunanji politiki, lokalni samoupravi in pa še posebej o spremembah Zakona o nalezljivih boleznih. V določenih točkah se nista strinjala, smo pa pridobili zagotovilo, da gre v trenutni spremembi ZNB izključno za zadovoljitev odločbe ustavnega sodišča. Zagotovljeno nam je bilo, da bo jeseni dana v obravnavo novela ZNB, ki bo temeljito prečesana, ki bo vključila civilno družbo v javno razpravo in na katero bomo imeli kot civilna družba vpliv. Ta novela bo morala onemogočati kakršno koli torturo oblasti nad ljudstvom."

Stevanović se očitno razume kot zastopnika civilne družbe, čeprav je predsednik politične stranke, ki načeloma ne sodi v sfero civilne družbe. Eden od kriterijev civilnodružbenih organizacij je poleg neprofitnosti tudi, da njihov namen ni prevzem oblasti, kar je značilno za politične stranke. 

Golobov kabinet: Za srečanje je zaprosil Stevanović

Na vprašanje, zakaj se je predsednik vlade srečal s Stevanovićem, ki je bil iniciator množičnih protivladnih ukrepov ter velik zagovornik necepljenja proti covid-19, v kabinetu predsednikla vlade odgovarjajo: "Za srečanje s predsednikom vlade je zaprosil g. Stevanović." Ali se je oziroma se bo predsednik vlade srečal z vsemi, ki so zaprosili za sestanek z njim, niso pojasnili. 

Glede na zadnje javnomnenjske raziskave stranko Resni.ca podpira 3,7 odstotka vprašanih. Na aprilskih parlamentarnih je Resni.ca dobila 2,68 odstotka glasov.

Tudi s predstavniki Gibanja Zdrava družba

Na naša vprašanja s katerimi političnimi akterji, ki se niso uvrstili v parlament, se je sestal predsednik vlade, v kabinetu predsednika vlade odgovarjajo: "Predsednik vlade se praktično vsakodnevno srečuje z različnimi političnimi akterji ali vladnimi funkcionarji. Od nastopa funkcije se je premier udeležil tudi prvega delovnega srečanja med vlado in nevladnimi organizacijami ta ponedeljek, 27. 6., kjer so bili med drugimi prisotni predstavniki Gibanja Zdrava družba." 

Transparentna komunikacija

Gibanje Zdrava družba je medtem začelo zbirati podpise za referendum glede novela Zakona o nalezljivih boleznih. Gre za novelo, ki v ničemer ne spreminja določil glede cepljenja, omejuje pa pristojnosti vlade pri sprjemanju ukrepov v času epidemije. 

Zakaj urad predsednika vlade z javnostjo ni komuniciral srečanja Stevanović-Golob nam v kabinetu niso odgovorili niti, ko smo jih ponovno zaprosili za pojasnila. 

 

Komentarjev 18
  • Naklonsky 15:37 01.julij 2022.

    Spet eden izmed novih kompetentnih svetovalcev golobnjaka.

  • bljitva 15:18 01.julij 2022.

    pa kaj ta zdraharski čefur spet hoče?.. naj gre v Srbijo red delat, mu dela ne bo zmanjkalo...

  • Dusan12 15:12 01.julij 2022.

    Ko gledam slo tv3. posnetke, seje parlamenta, se samo sprašujem, kdo je volil te ovce, ki sedijo v parlamentarnih klopeh, pa to ni res. Sahara, pa voda, pa meglice, pa Aladin, samo svetilke ne vidim, a ja, je otroke peljal, ...prikaži več da jo najdejo, pa ja ne v Bosni.