Slovenija
53866 ogledov

To je glede podaljšanja ukrepov in novih zaostritvah povedal Kacin

Jelko Kacin Tamino Petelinšek/STA
Kaj lahko pričakujemo v četrtek?

Po nekoliko bolj optimističnem vikendu in ponedeljku so v torek ob 7178 opravljenih testih potrdili kar 2428 okužb z novim virusom sars-cov-2. To pomeni, da je pozitivnih kar 33,83 odstotkov testov.

Uradni vladni govorec Jelko Kacin je na današnji tiskovni konferenci pojasnil, da gre višje število in višji delež pozitivnih testov pripisati tudi hitremu testiranju. "Pozitiven rezultat na hitrih testih je treba potrditi s PCR testi," je poudaril Kacin. "Nenadoma imamo bolj realne podatke, koliko je zares okuženih med nami."

covid-19 Covid-19 Slovenija Katastrofalni podatki o novih okužbah

Ob 16h bo potekal ožji sestanek vlade, ki bo namenjen vprašanju ukrepov, množičnemu testiranju in cepljenju. Podrobnosti bodo pojasnili na jutrijšnji tiskovni konferenci po seji vlade, najpozneje ob 15. uri. Takrat bo znano tudi, katere ukrepe bodo podaljšali in ali bodo morebiti kakšen ukrep tudi sprostili. 

Cepljenje proti covid-19 | Avtor: Profimedia Profimedia

"Vlada bo nekatere dokumente, med katerimi je tudi načrt sproščanja obravnavala danes v zožanem formatu, skupaj s predstavniki strokovne svetovalne skupine," je razložil Kacin. "Na tej podlagi se bo odločilo, ali bo jutri lahko vlada sprejela to strategijo kot celoto oz. načrt, ali pa bo razpravljala o nekaterih ukrepih, za katere se je pokazalo, da so tako pomembni, da jih je treba o tem tudi odločiti."

Simona Kustec Covid-19 Slovenija To je glede vračanja v šole zjutraj povedala ministrica

Poudaril je, da se zaradi epidemiološke slike zastavljajo vprašanja, ali je ukrepov premalo, ali bi bilo potrebno kaj dodati. "Obstoji tudi druga šola, ki pravi, da je morda ukrepov preveč," je dejal Kacin. "Ali lahko kakega brez težav pogrešamo, da bi se lahko ljudje osredotočili na tiste ključne, kot je uporaba zaščitne opreme in potrebna razdalja. Predvsem še vedno velja prepoved druženja. Ravno druženje je tisto, ki povzroča največ težav - če bodo tu videli kakšen ustrezen predlog, verjamem, da se bodo odločili najbolje. Za to je potrebna celovita razprava." 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • cioreapor 17:48 02.december 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za sseks

  • Ivo 13:38 02.december 2020.

    Predlagam, da vsak koalicijski poslanec, ki se okuži, nemudoma odstopi z vseh svojih funkcij!

  • izy 13:35 02.december 2020.

    Prosim, da objavite koliko je bilo bolanih in umrlih lansko leto od oktobra do marca 2019, ker me resno zanima ta vaša statistika.