Slovenija
25374 ogledov

To je glede prevoza na delo odločila vlada

Denar, evri
Spremembe stopijo v veljavo julija.

Vlada je v okviru ukrepov za naslovitev visokih cen pogonskih goriv povračilo stroškov prevoza na delo, ki se ne všteva v davčno osnovo, zvišala z 0,18 na 0,21 evra za kilometer. Višino neobdavčenega povračila stroškov prevoza na službenem potovanju pa je zvišala z 0,37 na 0,43 evra za kilometer. Spremembe se bodo začele uporabljati julija.

Vlada je tako izdala spremembe uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja. Gre za enega od ukrepov, s katerimi država blaži draginjo na področju pogonskih goriv. Višino zneska, do katerega se povračilo stroškov prevoza ne všteva v davčno osnovo, je tako prilagodila pričakovanemu trendu rasti cen goriva.

Spremembe se bodo začele uporabljati za povračila stroškov prevoza na delo in z dela oziroma za povračila stroškov prevoza na službenem potovanju za mesec julij, so sporočili z vlade.

Sprememba uredbe po prepričanju ministrstva za finance predstavlja nujen, komplementaren in začasen ukrep v povezavi z nedavno ponovno vzpostavitvijo reguliranja cen pogonskih goriv zunaj avtocestnega križa.

Zaostrene razmere na trgu pogonskih goriv po njihovih navedbah narekujejo urgentnost ukrepanja tudi na področju davčne obravnave povračila stroškov prevoza na delo, saj se vsaj v kratkoročnem obdobju nakazujeta tako okrepljena nihajnost kot nadaljnja rast cen.

Rešitev je začasne narave zaradi urgentnosti, nejasnosti glede prihodnjih gibanj in trenutno še nedelujočega Ekonomsko-socialnega sveta. Trajnejše rešitve za to področje, ki so zaradi rasti cen v zadnjih letih že nekaj časa želja sindikalne strani, naj bi, kot pravijo na ministrstvu, iskali v dialogu s socialnimi partnerji.

15. vlada RS, vlada Robert Golob Slovenija Vlada tega po novem ne bo mogla več početi denar bankovci gorivo Slovenija Vlada bo odločala o novih ukrepih glede cen goriv

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 2
  • kapibara1 17:14 24.junij 2022.

    Sam dodatno delo in problemi s tem nadomestilom prevoza ! Ukinit in bo mir ! Če ti je res toliko, da boš pri nekom delal, se boš že pobrigal da do njega prideš !