Slovenija
11374 ogledov

To je najnovejša napoved za prihodnji teden

hribi planine sneg vreme

Danes bo sprva zmerno do pretežno oblačno. Čez dan se bo oblačnost tanjšala, manj jo bo v zahodni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 6, ob morju do 8 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Ponoči se bo od severozahoda pooblačilo, proti jutru pa spet jasnilo. Po nekaterih kotlinah bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do -1, ob morju okoli 2 stopinj Celzija.

V nedeljo bo dopoldne delno jasno, ponekod bo sprva še megla. Popoldne se bo spet pooblačilo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10 stopinj Celzija.

Na začetku tedna možna poledica

Obeti: V noči na ponedeljek in v ponedeljek zjutraj bodo prehodno manjše krajevne padavine, deloma plohe, po nižinah večinoma dež. Možna bo poledica. Čez dan bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, nastala bo še kakšna manjša ploha. Zapihal bo severni do severozahodni veter. V torek bo precej jasno in ponekod še vetrovno.

Kdaj bo sneg?

Sneženje Napoved Slovenija Sanjski konec januarja za ljubitelje snega

V torek in sredo bodo naši kraji še pod vplivom območja visokega zračnega tlaka. V sredo se bo smer višinskih vetrov nad Alpami začela obračati iz severozahodne na jugozahodno. Nad severnim Sredozemljem bo v četrtek in petek ciklonsko območje, v soboto in nedeljo pa bodo naši kraji predvidoma spet pod vplivom območja visokega zračnega tlaka.

V torek in sredo bo prevladovalo precej sončno in tudi vetrovno vreme. Verjetnost za padavine se bo povečala predvsem v četrtek in petek. Zaradi otoplitve bo po nižinah sprva deževalo. Jutranje temperature bodo večinoma od -5 do 0, najvišje dnevne pa v torek in sredo nad 5, sicer pa do 5 °C.

Komentarjev 4
  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 09:35 12.januar 2019.

    in s snegom ne bo nič kot vedno se napovedi za teden ali več ne obnesejo