Slovenija
33618 ogledov

Sanjski konec januarja za ljubitelje snega

Sneženje
Obeta se zanimivo vremensko dogajanje konec januarja.

Po 18. januarju lahko pričakujemo vremensko bolj zanimivo dogajanje, napovedujejo pri Ciklon.si. Z dvigom azorskega anticiklona proti severu oziroma Grenlandiji se bo odprla možnost, da bodo tudi naše kraje dosegli vdori polarnega zraka. "Sneženja na zelo nizki nadmorski višini bi se lahko vrstila ena za drugim," napovedujejo. 

Konec tedna, ki je pred nami, bodo novih snežnih padavin deležni severno od nas, medtem ko bo pri nas še vedno imel glavno besedo fenski efekt. "Karavanški fen bi lahko v ponedeljek čez dan z lahkoto dvignil temperaturo čez 10 °C. Sunki viharnega severozahodnika bi lahko v ponedeljek ali torek na Kredarici celo presegli 150 km/h," dodajajo. 

Zima Vreme Slovenija Nenavadni vremenski pojavi. Tudi pri nas.

Prvi spust polarnega zraka proti Sredozemlju, kar prinaša s seboj prvi potencial za sneg do nižin v notranjosti Slovenije, je možen v četrtek ali petek prihodnji teden. "Zadnji izračun skupinskega izračuna ameriškega modela je sanjski za snegoljubce, saj si sledijo sneženja ena za drugim, nekaj podobnega, kot imajo sedaj v Avstriji z jugozahodnim do južnim zračnim tokom," napovedujejo pri Ciklon.si.

Agencija RS za okolje napoveduje, da bo prihodnji teden od ponedeljka do srede prevladovalo precej sončno in zlasti v ponedeljek in torek tudi vetrovno vreme. Verjetnost za padavine se bo povečala od četrtka naprej. Zaradi otoplitve je po nižinah dež sprva bolj verjeten. Jutranje temperature bodo večinoma od -5 do 0, najvišje dnevne pa tudi nad 5 °C.

Močno sneženje v Avstriji Arso Slovenija To je razlog, da okrog nas sneži, v Sloveniji pa ne

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 7
  • stilist 19:09 10.januar 2019.

    Hm. Kdo ima sedaj prav? Vaši ciklonci, ali državni ARSO?