Slovenija
21712 ogledov

"To je naš kruh, ampak ne moremo ..."

Šmarna gora
Čeprav jim vladni odlok dovoljuje, da na prevzemni točki izdajajo hrano in pijači, so se v gostilni Ledinek na vrhu Šmarne gore odločili, da tega ne bodo več počeli.

"Obveščamo vas, da za nekaj dni zapiramo svoja vrata oziroma naš šank. Ker imamo občutek, da spodbujamo zadrževanje na vrhu in uživanje hrane ob prevzemnem mestu (kar je prepovedano), smo se odločili, da raje preventivno tega ne počnemo," so objavili na svojem facebook profilu.

"Zelo nam je žal, ker je to naš kruh, a ne zmoremo biti hkrati gostoljubni in v naslednjem trenutku gosta odgnati v dolino, če pa to ni v naši naravi. Upamo, da se čimprej zopet snidemo in da bodo takrat že drugačni časi," so še zapisali.

Zaradi zaprtja občin je Šmarna gora še bolj oblegana izletniška točka kot običajno, saj je eden redkih hribov v občini, ki je navadno nad meglo.

Vrata oziroma okno, skozi katerega so stregli obiskovalce, je zaprt tudi Dom na Joštu, ki je najbolj priljubljena izletniška točka za Kranjčane. 

Spoštovani! Obveščamo vas, da za nekaj dni zapiramo svoja vrata oziroma naš šank. Ker imamo občutek, da spodbujamo...

Objavil/a Gostilna Ledinek Šmarna gora dne Torek, 17. november 2020

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • ode 17:33 20.november 2020.

    Pozno je ugotovil, da lahko od države dobi več, če zapre in se zlekne na kavč, kot pa bi dobil z obratovanjem in ubadanjem s presranimi izletniki.