Gorenjska
3717 ogledov

Dom na Joštu je zaprl svoje okno

Priljubljene postojanke se v luči ukrepov zaradi covid19 zapirajo. Ta teden je svoja vrata zaprl tudi Dom na Joštu.

Jošt je ena najbolj priljubljenih izletniških točk v Mestni občini Kranj. Številni pohodniki se tudi v času epidemije radi povzpnejo nanj. V zadnjih lepih dneh so bila parkirišča skoraj polna, na vrhu pa je bilo veliko družin, ki so predvsem popestrili dneve svojih otrok. Do nedelje je obratoval tudi Dom na Joštu, kjer so stregli obiskovalcem ob oknu, kar jim sprejeti vladni odloki dovoljujejo. Ta teden pa so se odločili, da dom zaprejo. Od ponedeljka je tako, kljub zelo dobremu obisku, zaprt in ograjen.

 

Za mnoge žalostno novico so na svojem Facebook profilu zapisali Prijatelji Jošta. »Prijatelji Jošta obiskovalce Jošta obveščamo, da v skladu z novimi ukrepi do nadaljnjega Dom na Joštu zapira svoje okno preko katerega ste do sedaj lahko dobili svoja okrepčila. Obisk površin Jošta seveda ni prepovedan, prosimo pa, da poskrbite za čisto okolico in prinešene odpadke odnašate v dolino ter po možnosti poberete tudi kakšnega na poti navzdol,« so zapisali.

 

Že ves mesec pa se obiskovalci Jošta prav tako ne morejo vpisovati v knjigo Prijateljev Jošta. Za takšno potezo so se odločili zaradi trenutne zdravstvene situacije v Sloveniji. Vsem ob tem svetujejo, da si »pohode na Jošta v času, ko vpisi ne bodo možni v knjigo, beležite-vpisujete doma. Ob koncu leta ali ko bo epidemija obvladljiva pa jih bomo dodatno vpisali.«

 | Avtor: Facebook Facebook

Svoja vrata je sicer ta teden zaprla gostilna Ledinek na vrhu priljubljene ljubljanske izletniške točke Šmarne gore.

Gostilna Ledinek, Šmarna gora Šmarna gora Slovenija "To je naš kruh, ampak ne moremo ..."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice