Slovenija
26 ogledov

"To je neposreden pritisk na medije"

Marko Fili Boštjan Tacol
Odločitev o ukinitvi Pogledov Slovenije je bila sprejeta že šest mesecev prej.

"Da se stranke, poslanci in ministri vmešavajo v odločitev o eni oddaji, to pa je neposreden in nezaslišan pritisk politike na medije," je na Twitterju zapisal generalni direktor nacionalne televizije Marko Fili.

Še enkrat je poudaril, da je bila odločitev za ukinitev oddaje Pogledi Slovenije sprejeta že decembra 2012 v programskem načrtu za letošnje leto. "To je bilo šest mesecev pred oddajo o Mercatorju," je zapisal.

Kot je znano, oddaje Pogledi Slovenije, ki sta jo vodila Bojan Traven in Uroš Slak po počitnicah ne bo več na sporedu. Nadomestila jo bo prenovljena oddaja Tarča.

Voditelja oddaje trdita, da je umaknitev oddaje s sporeda politično motivirana. Odločitev pa naj bi bila sprejeta po zadnji oddaji o prodaji Mercatorja.

Komentarjev 10
  • dragec 12:53 12.julij 2013.

    JA, DO TE MEJE, KI JE ODGOVARJALA TVOJI POLITIČNI OPCIJI, KONČNO NE LUPETAJ, TUDI TVOJ JJ , GORENAK..........SO BILI KOMUNISTI !!!!!!!!

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 11:33 12.julij 2013.

    Ta rit usrana,a sploh veš kaj je novinarstvo?Kje imaš sploh obraz,aja nerabiš ga važno da so šuške.Jebemti, si me prepričal da odjavim RTV naročnino.Bedapokakana.

  • vili.manili 11:10 12.julij 2013.

    Lahko pa pogledaš tudi iz druge perspektive. RTV novinarji so po večini podložni tej ali oni oblasti (no, urednik je, ki potem skrbi, da njegovi novinarji pišejo, tako kot je treba). Slak in Traven po drugi strani pa sta bila ...prikaži več zunanja in s tem malo odmaknjena od vpliva politike. Kar se je tudi poznalo pri temah, ki so šle v nos tako levim, kot desnim, saj so razkrivali svinjarije obojih. Tega sedaj žal ne bo več. Nekaterim je pač bolj všeč enoumje.