Slovenija
3855 ogledov

To je razlog za prestop poslanca Rajića v SAB

Branislav Rajić Saša Despot
Poslanec Branislav Rajić si želi povezovanja politične sredine.

Iz vrst nepovezanih poslancev se je stranki SAB pridružil Branislav Rajić, nekdanji poslanec SMC. Predsednica stranke SAB Alenka Bratušek je danes na novinarski konferenci ob prestopu uvodoma dejala, da stranka SAB raste, tako številčno kot programsko. ''Pred časom smo sprejeli zelo pomemben dokument - temeljni program stranke Prihodnost Slovenije, kjer smo opredelili vse naše ključne vrednote in dolgoročno vizijo države.''

Stranka SAB je v zadnjih mesecih pridobila več kot 350 novih članov, raste pa ji tudi javnomnenjska podpora. ''Pridružuje se nam nov član, nov poslanec, ki v stranki SAB vidi stranko prihodnosti, česar smo v naši stranki in poslanski skupini zelo veseli,'' je dodala Bratuškova.

Rajić: Potrebno je združevati sile na politični sredini

Branislav Rajić je dejal, da v stranki SAB vidi stranko z enakimi vrednotami, kot jih deli sam. ''Stranka, v katero vstopam, zagovarja enake socialno-liberalno vrednote, kot jih zagovarjam tudi sam. Mislim, da je v našem prostoru v levi sredini najbolj socialna in liberalna,'' je pojasnil Rajić.

Kot je poudaril, želi še naprej delovati za Maribor kot poslanec in mestni svetnik ter še tesneje sodelovati s poslancem SAB Andrejem Rajhom. Po njegovem mnenju je potrebno združevati politične stranke in sile na politični sredini, kar je bil tudi razlog za njegov prestop: ''Naša osnovna skrb je, da se ubranimo razdrobljenostjo, ki bi se lahko zgodila pred ali po volitvah.''

''Stavili bomo na strokovnost in dialog, zazrti bomo v prihodnost, ne bomo obujali preteklosti, ker to ni orodje za politiko,'' je dejal. Na vprašanje, zakaj se ni odločil za povezovanje s predsednikom DZ Igorjem Zorčičem, je odvrnil: ''Odločal sem se na podlagi tega, kaj so vrednote, ki jih je potrebno v prihodnosti zagovarjati. Treba biti dovolj jasen, v programu stranke SAB je našel vse to, kar je bilo njegovo vodilo tudi od prej.''

Alenka Bratušek Slovenija Novi prestopi v parlamentu: Tokrat se lahko smeji Alenki Bratušek

O morebitnem drugem prestopu zaenkrat še molk

Bratuškova ni podrobneje komentirala namigovanja o morebitnem drugem prestopu. Odzvala se je še na petkovi interpelaciji ministrov Andreja Vizjaka in Aleša Hojsa, ki sta po njenih besedah ''naredila preveč napak, da bi še bila lahko ministra.'' Kot je še dejala, nima velikih pričakovanj, da bi interpelaciji uspeli.

Skopa je bila tudi v komentarju na bitko za politično sredino, nastajanja novih strank in vstopanja novih obrazov v politiko.''V naši stranki si želimo, da smo v politiki ljudje, ki jasno povemo, kaj zastopamo, in to kar govorimo pred volitami, po volitvah tudi naredimo,'' je izpostavila in dodala, da je prepričana, da bo po 24. aprilu Slovenija dobila trdno levosredinsko vlado.

Vodja poslanske skupine nepovezanih poslancev Janja Sluga se je Rajiću medtem že zahvalila za skupno sodelovanje in mu zaželela uspešno nadaljnje delo.

V poslanski skupini nepovezanih poslancev po prestopu Rajića ostajajo trije poslanci: Janja SlugaJurij Lep in Igor Zorčič, ki naj bi ustanavljal novo politično stranko.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • marko345 09:40 17.december 2021.

    Ko bo Slovenika zrela država, bo imela tak volilni siszem, kjer prestop poslancev ne bo mogoč. Zo je izigravanje volilcev, to je kraja poslancev, ki pa jo prevzemnik plača.

  • Dusan12 18:09 16.december 2021.

    Rajić, sramota za slo. narod, pa M. Milosaljević, pa, ….. pa koga bomo še pripustili h koritu, narod zbudi se, …

  • Plavi-mil 13:05 16.december 2021.

    Do včeraj ultra levičarji, danes pa kar politična sredina, pa kdo je tu nor? Če bo še enkrat SDS na oblasti, mora nujno spremeniti zakon o poslancih, ljudje, kateri so ekonomsko prišli v Slovenijo, ne bi smeli biti naslednje 3 ...prikaži več ali 4 generacije v vladi, niti v policiji in vojski, ti ljudje nimajo čuta domoljubja do Slovenije, njih še vedno veže nostalgija za JUGO.