Slovenija
2025 ogledov

Postojnski župan jih je vendarle dobil po prstih. Kazen si bo zapomnil.

Igor Marentič Saša Despot
Okrajno sodišče v Postojni je pojasnilo, kakšno kazen so izrekli tamkajšnjemu županu, ki je imel v krvi 1,73 promila alkohola.

Z Okrajnega sodišča v Postojni so sporočili, da je bila Igorju Marentiču v torek izrečena globa v višini 1300 evrov, stranska kazen 18 kazenskih točk, plačilo 180 evrov sodnih taks in povrnitev vseh ostalih stroškov prekrškovnega postopka. 

Obdolženemu so v torek sicer res vrnili vozniško dovoljenje, a s pojasnilom, da ima izrek 18 kazenskih točk za posledico prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja ter da bo o sankciji obveščen s posebnim sklepom o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja, v katerem bo pravni pouk, da lahko zaprosi za odložitev izvršitve stranske kazni. 

Igor Marentič 1,73 promila Slovenija Postojnskega župana policisti ustavili mrtvo pijanega

Marentič je v sporočilu za STA danes navedel, da še ni prevzel zadnjega sklepa sodišča, zato ne more komentirati nekaterih očitkov o laganju glede tega. 

V ponedeljek je v javnost prišla informacija, da so policisti med nadzorom prometa sredi januarja v Postojni ustavili tamkajšnjega župana, ki je imel takrat v krvi 1,73 promila alkohola. Po poročanju medijev naj bi na sodišču županu nato izrekli denarno kazen 1200 evrov in 16 kazenskih točk ter mu vrnili vozniško dovoljenje, kar so za STA v sredo potrdili tudi v županovem uradu.

Igor Marentič Vozil pijan Slovenija Postojnskemu županu že vrnili izpit

V javnosti so se sicer pojavile kritike tudi na račun sodišča zaradi signala, ki ga vrnitev vozniškega dovoljenja v Marentičevem primeru daje glede tolerance do vožnje pod vplivom alkohola. Kot so poudarili na sodišču, so župana obravnavali enako kot vse ostale storilce tovrstnega prekrška.

Alkotest Prekršek in kazen Slovenija Pijani politiki. Kaj se jim je zgodilo?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • dragec 14:07 17.februar 2018.

    kazen pokrije iz občinskega proračuna

  • ode 07:14 17.februar 2018.

    Poznam jih kar nekaj, ki so napihali krepko čez 0,56, pa niso izgubili izpita. Od osebnega dohtarja prineseš potrdilo na predpisanem obrazcu (cca 25 eur), da nisi kronik in da si normalen. S tem potrdilom na Ministrstvu za pravosodje dosežež ...prikaži večž znižanje kazenskih točk za 4 točke - nobenih tečajev in ostalih nesmislov. Tak je zakon, če ga poznaš.

  • matermila 06:01 17.februar 2018.

    stoychi,kaj pa tebe moti.Model je bil pijan kot čep in prav je ,da je kaznovan kot vsi ostali.Nihče mu ni vlival alkohola v usta,če pa se ne zaveda posledic svojih dejanj,pa tako ne more opravljati take funkcije.