Slovenija
712 ogledov

To lahko pričakujete ponoči

Poplave Dolenjska B & B
Na zahodu države se je že začelo.

Zahodni del države je zajelo deževje, ki bo ponoči delno zajelo tudi vzhodno Slovenijo. V zahodni in osrednji Sloveniji se jutri še lahko pojavljajo padavine. 

Večje težave pa bodo povzročale narasle reke. Reka Krka in njeni pritoki so se začeli razlivati na območjih vsakoletnih poplav, vendar bodo danes in jutri še naraščali. V spodnjem toku se bo trend naraščanja Krke ponoči nekoliko umiril ter se jutri čez dan ponovno okrepil, opozarjajo na agenciji za okolje.

Poplave na Primorskem | Avtor: Anja Ščuka Anja Ščuka

Ponoči se bo spet razlivala tudi reka Pesnica, ki bo jutri sprva prehodno upadala, čez dan pa se lahko tako kot Dravinja in Sotla ponovno razlije.

V nočnih urah se bo na Ljubljanskem barju začela razlivati tudi reka Ljubljanica, prav tako se lahko razlijejo manjše reke v njenem zaledju. Ob možnih močnejših padavinah se lahko od zgodnjih jutranjih ur razlijejo tudi reki Vipava in Kolpa, njuni pritoki in manjši vodotoki s povirji v Polhograjsko-Škofjeloškem hribovju.

Svet Accuweather: Čaka nas ekstremna pomlad

V nedeljo in ponedeljek bo gladina morja ob slovenski obali povišana v večernih urah med 18:30 in 20:30. Pri tem lahko morje najnižje dele obale poplavi tudi v ponedeljek v višini do 10 centimetrov. 
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.