Slovenija
30004 ogledov

To naj bi bil razlog za odstop Marte Kos

Marta Marko Kos Žurnal24 main
Marta Kos je v ponedeljek odstopila z mesta veleposlanice v Švici. Potrdila je, da je njen odstop povezan tudi z izrednim nadzorom njenega vodenja veleposlaništva v Bernu.

Marta Kos je danes za Dnevnik kot razloge za svojo odločitev navedla drugačne poglede na vodenje veleposlaništva in zunanje politike. Potrdila je, da je njen odstop povezan tudi z izrednim nadzorom njenega vodenja veleposlaništva v Bernu.

Na MZZ so po poročanju Dnevniku potrdili, da je bil od konca maja do sredine junija izveden štiritedenski izredni nadzor na veleposlaništvu proti veleposlanici Kosovi. Razlogi za izredni nadzor, ki ga je vodil diplomatski nadzornik Andrej Grasseli s sodelavci, so bili očitki zaposlenih o neprimernem vodenju veleposlaništva s strani Kosove. Ti očitki se že vlečejo tudi od njenega veleposlaniškega mesta v Berlinu, so dejali na MZZ.

Poročilo izrednega nadzora vodenja veleposlaništva v Bernu sta po izrednem nadzoru dobila minister Anže Logar in veleposlanica Kosova. Na MZZ vsebine dokumenta niso želeli pojasniti, še piše Dnevnik.

Marta Kos je odstopno izjavo na zunanje ministrstvo poslala v ponedeljek, veljati pa je začela naslednji dan.

Nekarierna diplomatka je bila za veleposlanico v Švici imenovana septembra 2017, mandat pa bi se ji iztekel konec julija prihodnje leto. Pred tem je bila štiri leta slovenska veleposlanica v Nemčiji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 22
  • Alfabeta 09:32 03.julij 2020.

    Po kakšnem kriteriju je ta butara ratala velposlanica. Katere so njene reference. Razen da obožuje deviatne ljudi napačne usmeritve!!!

  • Alfabeta 09:30 03.julij 2020.

    Levičarji delajo sramoto kamor pridejo. Kakšno dno od ljudi

  • kapibara1 09:04 02.julij 2020.

    A je kaj v zvezi s Sosom iz NLB, prej pa na NPU.. če JA, potlej znano da so rabote in užaljenost..