Slovenija
5379 ogledov

To naj bi bili kandidati za nove ministre Golobove vlade

vlada RS vlada Roberta Goloba Flickr/Vlada RS
V Golobovi vladi so trenutno prosta tri ministrska mesta, mesto ministra za javno upravo, ministra za naravne vire in prostor ter ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Predsednik vlade Robert Golob je napovedal, da bo do konca meseca imel imena kandidatov za prazna ministrska mesta. Po poročanju TV Slovenija naj bi tako še ta teden uradno bilo znano, kdo bo sedel na ta mesta. Po informacijah TV Slovenija naj bi bil kandidat za ministra za kmetijstvo Vojko Adamič, kandidat za ministra za javno upravo Franc Props, v igri za vodenje ministrstva za naravne vire in prostor pa naj bi bila dva kandidata, in sicer Jure Leben in Jože Novak

Prosta mesta mora Golob zapolniti potem, ko sta odstopila Sanja Ajanović Hovnik in Uroš Brežan ter je državni zbor razrešil Ireno Šinko.

Vojko Adamič je bil na zadnjih lokalnih volitvah kandidat Gibanja Svoboda za župana Ivančne Gorice. Adamič je upokojeni major, vso svojo poklicno pot je povezan z vojsko. Študiral pa je zoologijo na ljubljanski Biotehniški fakulteti. Kot še navaja omenjena televizija, je Adamič ljubitelj živali in lastnik črede stotih koz. 

Medtem ko je še nedavno Boštjan Koritnik veljal za kandidata za mesto ministra, pa naj bi si Golob na tem mestu želel Franca Propsa. Props je poslanec Svobode, ki je pred nastopom poslanske funkcije, dve leti vodil Upravno enoto Litija. 

Jure Leben je v vladi Marjana Šarca bil na položaju okoljskega ministra. Takrat je odstopil zaradi makete drugega tira. Drugi kandidat za mesto ministra za naravne vire in prostor pa je Jože Novak, ki je trenutno državni sekretar na omenjenem ministrstvu. Novak naj bi se na svoji poklicni poti večinoma ukvarjal s prostorskim načrtovanjem. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Plavi-mil 11:08 30.november 2023.

    Vsi pametni se ga izogibajo in skrivajo, mali uradnički pa ne upajo reči NE.

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:53 30.november 2023.

    Kaj ti pomag biti minister,če ne smeš odločati o ničemer,kar ne požegna palček

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:52 30.november 2023.

    Kje je pa Korl,on je pošten,ko je obljubil 1000 evrov penzije hahaha