Slovenija
5 ogledov

'To niso bralne vaje iz Žurnala ...'

Miro Petek se je pri svoji obrazložitvi zahteve po razširjeni razpravi naslonil Žurnal24 main
Da poslanci tudi v kriznih časih ne morejo spregledati časopisov, so dokazali na tokratni seji državnega zbora. Miro Petek iz SDS si je pri obrazložitvi glasu pomagal z Žurnalom24.

Ker poslanec SDS Miro Petek ni bil zadovoljen z odgovorom predsednika vlade Boruta Pahorja na vprašanje o reševanju gospodarske krize, se je pridružil poslancema Rudolfu Petanu in Branku Grimsu, ki sta zahtevala razširjeno razpravo na to temo. Pri obrazložitvi svoje namere pa se je Petek dotaknil tudi trenj v vladni koaliciji in pri tem uporabil naslov iz torkove naslovnice Žurnala24. Del magnetograma si preberite v nadaljevanju.

Miro Petek: Hvala lepa.
Tudi sam se bom pridružil obema predgovornikoma in bom podprl razširjeno razpravo, kajti menim, da je predsedniku vlade treba dati ustrezen čas, da lahko odgovori na vsa zastavljena vprašanja, kako Slovenijo popeljati iz krize. Verjamem in želim si, da bi tistih sto tisoč delovnih mest, ki jih je obljubljala predhodnica današnje SD, da bi se to res uresničilo in da ne bi prišlo v svoje nasprotje, to je sto tisoč brezposelnih, k čemur pa zdaj nezadržno drvimo. Borut Pahor je danes zjutraj tukaj rekel: "Mi sami krize ne moremo premagati." In v drugem odgovoru je rekel: "Vemo, da vlada sama s svojimi razmišljanji ni dorasla obsegu in volumnu problemov, s katerimi se srečujemo." Dajmo se potem pogovarjati v tem parlamentu o tej krizi. Zakaj se tega bojite?! Dalje pa je Borut Pahor tudi dejal: "Rad bi vam zagotovil, da vlada deluje kot ekipa." Seveda, kakšna ekipa?! Precej razglašena ekipa! Poglejte, kaj pišejo slovenski mediji. Danes piše Žurnal24: "Katarina Kresal: Golobič, nehaj se igrati in začni delati!"...

Pavel Gantar, predsednik DZ: Spoštovani kolega ...

Miro Petek: ... Večer piše ...

Pavel Gantar, predsednik DZ: ... Petek ...

Miro Petek: Pahorjeva posadka v ...

Pavel Gantar, predsednik DZ: To niso bralne vaje iz Žurnala ...

Miro Petek: ... Dnevnik ...

Pavel Gantar, predsednik DZ: Prosim, da obrazložite svoj glas. Prosim vas! ... /Nemir v dvorani./ ...

Miro Petek: Ni samo Žurnal. ... /Nemir v dvorani./ ... Imam še toliko časa, da utemeljim. ... /Opozorilni znak za konec razprave./ ... Ti brcaš v temo.

Pavel Gantar, predsednik DZ: Gospod Petek, imate besedo.
Mir v dvorani!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.