Slovenija
17351 ogledov

To o zaprtju države oktobra pravi Janez Janša

Vlada Janez Janša Vlada RS
Epidemija raste. Kakšni ukrepi nas čakajo?

Epidemija v Sloveniji narašča, danes smo presegli mejo 1000 okužb, natančneje, potrjenih je bilo 1.093 pozitivnih primerov, o čemer pišemo v prispevku Presegli smo nov mejnik, tako slabo v četrtem valu še ni bilo.

A po napovedih Instituta Jozef Stefan, kjer pripravljajo prognozo širjenja epidemije covid-19 v Sloveniji, je to šele začetek. Matjaž Leskovar, ki bo novo prognozo za IJS pripravil predvidoma zvečer, na Facebooku piše, da bomo 2000 okužb presegli v manj kot 14 dneh. 

Covid-19 Covid-19 Slovenija Poklukar še pred objavo sporočil zaskrbljujoče številke: "Danes ni spodbuden dan"

Predsednik vlade Janez Janša kljub temu zagotavlja, da o zaprtju države ne razmišljajo. "Nobenega zaprtja države ne bo," je zapisal na Twiterju, s čimer se je odzval na pisanje Sveta24, da bi "Janša spet zaprl". "Rumenjak SD tajkuna Odlazka ponovno širi laži in nagaja v boju z epidemijo. Je pa že cca 100 razredov v karanteni, ker se mnogi iz sebičnosti ne cepijo, čeprav je cepiva dovolj in je vsem na voljo brez plačil."

Strokovna skupina je pripravila semafor ukrepov ob naraščanju epidemije, ki pa ga vlada še ni sprejela. Trenutno se nahajamo v tretji fazi, kar pomeni, da je na oddelkih za intenzivno nego več kot 43 bolnikov. Tretja faza bi veljala do 86 zasedenih intenzivnih postelj.

V bolnišnicah se trenutno zdravi 243 covidnih bolnikov, od tega jih je 61 na oddelkih za intenzivno nego.

Covid-19 Covid-19 Zdravje Novi podatki: Presegli mejnik, tako slabo v četrtem valu še ni bilo!

"Ob pričakovanem trendu razvoja epidemije bi lahko v četrto fazo prešli sredi septembra," ugotavljajo pri ISJ.
 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 20
  • rd2dmk2 21:45 11.september 2021.

    glejte jest bi dons rabil očala. za branje.. pa jih dobim šele ko bom star 65 let.. lahko pa dobim očala za gledat sosedo, ko se tušira.. zdej pa mi vi povejete, kaj bi bilo bolj prav..in kaj normalno prej ...prikaži več rabiš. in zakaj potem je glih narobe. pa zakaj tole pišem ? ja tole naše zdravstvo in zdravniki so to poštudiral. in to brez IJS. če kdo najde kakšno primerjavo s cepljenem je sam kriv. no razen tega da sem plačal jest sam očala in cepivo in noben PV in še manj kakšen minister ali birokrat.

  • PaPajapopi 13:58 08.september 2021.

    duševno zdravje Kalimerota https://beta.publishwall.si/bozan.zabjek/photos/photo/65353

  • radovednica 12:41 08.september 2021.

    Silite v cepljenje povsem zdrave ljudi, celo P (preboleli) lahko mirno hodijo okrog, čeprav so zelo verjetni okuževalci. Pa še plačati bi morali za cepljenje, idiot vladni?