Slovenija
453 ogledov

To obljublja minister Koritnik

Boštjan Koritnik Saša Despot
Minister za javno upravo Boštjan Koritnik napoveduje, da bodo težave v kratkem ustrezno rešene.

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je ob današnjem obisku v Prlekiji povedal, da krepijo delo na upravnih enotah po vsej državi, zato verjame, da bodo zaostanki v kratkem času ustrezno rešeni. Zdaj se trudijo, da bi državljane usmerjali na tiste enote, kjer zaostankov oziroma čakalnih vrst ni.

Po besedah Koritnika so upravne enote v različnih položajih, v Ljutomeru na primer zaostankov ni, v mestih in primestnih upravnih enotah pa je stanje večinoma diametralno nasprotno, na obisk se čaka tudi teden ali več. "Zato državljane prosim za razumevanje, saj smo zagrizli v delo, krepimo se kadrovsko in pri postopkih," je poudaril.

Z vzpostavitvijo enotnega klicnega centra za upravne enote, s podaljšanjem uradnih ur, zagotavljanjem dodatnih točk za vloge za pridobitev mobilne identitete smsPASS in digitalnega potrdila ter s kadrovskimi okrepitvami bomo omogočili hitro in učinkovito prilagajanje poslovanja, ko je na določenem področju dela izjemno povečano povpraševanje po upravnih storitvah, je še dodal minister.

slovenija, upravna enota ljubljana, odpiralni cas, obcina, Tobacna 2, Ljubljana, Slovenija Na upravnih enotah kaotično: Čakalne vrste dolge 14 dni!

Z župani o aktualnem stanju

Z župani se je pogovarjal o spopadanju občin s pandemijo ter gradnji širokopasovnih omrežij in odpravljanju t. i. sivih lis. Občine imajo po ministrovih besedah pomembno vlogo pri oblikovanju normativnih rešitev in razvojnih usmeritev. Partnerski pristop med državo ter župani pa je edinstvena kakovost in prav lokalna samouprava je eden temeljnih stebrov demokratičnega političnega življenja ter jamstvo za napredek, je dodal.

Z načelnico upravne enote Ljutomer Darijo Mohorič sta govorila o aktualnem stanju na enoti zaradi povečanega povpraševanja po digitalnih potrdilih in novih osebnih dokumentih. Ob tem je pohvalil tamkajšnjo dobro organizacijo, saj delovni procesi niso upočasnjeni.

Koritnik je obisk začel na upravni enoti Ljutomer, kjer se srečal z zaposlenimi in načelnico, potem pa se je sestal z župani občin Veržej, Razkrižje in Križevci pri Ljutomeru Slavkom Petovarjem, Stankom Ivanušičem in Brankom Belcem ter podžupanom občine Ljutomer Nikom Miholičem.

Popoldne se je v Ormožu sestal še s tamkajšnjo načelnico upravne enote Ireno Meško Kukovec ter z župani Ormoža Danijelom Vrbnjakom, Središča ob Dravi Jurijem Borkom in Svetega Tomaža Mirkom Cvetkom.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.