Slovenija
8811 ogledov

To poletje zaradi vročine najbolj trpeli prebivalci tega naselja

Vročina Profimedia
Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) je po koncu meteorološkega poletja pripravil statistični prerez visokih temperatur. Ob pomanjkanju padavin in visokih temperaturah so najbolj 'nastradali' prebivalci Bilj, kjer je bilo kar 80 dni prek 30 stopinj Celzija.

Arsove merilne postaje kažejo na to, da so letošnje meteorološko poletje najbolj trpeli prebivalci Bilj, saj je tam kar 80 dni temperatura presegla 30 stopinj Celzija, seveda pa gre spomniti še na številne požare, ki so poslabšali kvaliteto tamkajšnjega zraka. Sledi Podnanos z 71 dnevi prek 30 stopinj Celzija, pa Tolmin s 64, Vedrijan z 58, Koper 56 in Ljubljana 49. 

Meteorološko poletje se na severni polobli začne 1. junija in traja do konca avgusta. 

Kot izpostavlja Arso, je v Biljah letos padel tudi absolutni rekord, ki ga je pred tem "držalo" leto 2003. Tedaj so v Podnanosu zabeležili 77 dni s temperaturo prek 30 stopinj Celzija.

Podatki Arso kažejo tudi na to, da je bilo letos bistveno bolj vroče na zahodu države kot na vzhodu, Tako so na Arsovem družbenem omrežju Twitter zapisali, da je bilo na vzhodu po nižinah od 20 do 40 dni s temperaturo prek 30 stopinj Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.