Slovenija
1 ogledov

To sezono lažje do morja

Na treh pomolih za hotelom Piran bodo nameščene montažne, takšne, kot so na pomo Žurnal24 main
Piran. Okolje bo na plaži za hotelom Piran postavilo montažne stopnice.

“Načrtujemo postavitev montažnih stopnic, takšnih, kot so na pomolih v Portorožu, in ne gradnje novih. Kovinskih lestev ne bomo odstranili, te ostanejo. Sanirali bomo tudi betonske stopnice na plaži ob hotelu Piran, tiste proti punti,” nam je povedala Milica Maslo, članica uprave Okolja.

Ker gre le za montažo stopnic, bodo te nameščene v enem dnevu še pred sezono, sanacija obstoječih betonskih pa ne bo trajala več kot tri dni.

Investicija bo stala od 13 do 14 tisoč evrov, natančnega podatka še nimajo, saj ponudbe in izvajalca še izbirajo.

Preostale piranske plaže tokrat ne bodo deležne sanacije, saj so to storili v sklopu preurejanja plaž v prejšnjih letih.

Razočarana nad hotelirji
“Zelo sem zadovoljna, saj se že štiri leta bojujem za to, in tako bom mirno zapustila mandat. Končno bo dostop do morja za starejše lažji. Obenem pa sem razočarana nad hotelom Piran, saj se tega v 40 letih niso lotili sami,” urejanje plaže komentira Alenka Šuto, predsednica sveta Krajevne skupnosti Piran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.