Slovenija
3843 ogledov

To si Slovenci mislijo o preklicu epidemije

Srbija koronavirus
1/3
Epa
Skoraj štiri desetine vprašanih meni, da bi morali s preklicem epidemije še počakati, čeprav zaskrbljenost glede razmer med prebivalstvom pada, ugotavljajo na Inštitutu za raziskovanje trga in medijev Mediana

Skoraj štiri desetine državljanov meni, da je bil preklic epidemije preuranjen in bi morali počakati na poteze drugih držav, le dobra četrtina pa jih preklic epidemije podpira. Približno tretjina anketiranih bodisi nima mnenja, bodisi jim je glede te poteze vseeno.

 | Avtor: Mediana Mediana
Čeprav nenadnega preklica epidemije večina prebivalcev ne podpira, zaskrbljenost skozi čas konstantno upada. "Če smo nekaj tednov po pričetku epidemije zabeležili kar 61 % zaskrbljenih ali zelo zaskrbljenih prebivalcev, je bilo sredi aprila takšnih le še polovica, zdaj pa 38 %. Po drugi strani je takšnih, ki (sploh) niso zaskrbljeni, kar 41 %. Vse torej kaže, da postopno sproščanje ukrepov pozitivno deluje tudi na moralo prebivalcev, le preklic epidemije se že omenjenim 38 % zdi preveč drastična poteza," so sporočili iz Mediane.

 | Avtor: Mediana Mediana
Raziskavo je izvedel Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana 15. in 16. maja 2020 z metodo spletnega anketiranja (CAWI) s pomočjo Medianinega spletnega panela. V raziskavi je sodelovalo 505 prebivalci Slovenije v starosti 15-75 let.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 31
  • munja 14:05 17.maj 2020.

    Enim nikoli ni nič prav. Nekoliko me skrbi odprtje meja, sicer pa bomo videli posledice čez kakšen mesec ali pa še prej.

  • mirror 11:14 17.maj 2020.

    Saj vas razumem, dragi moji biciklisti, epidemije je konec, pa bo treba spet začeti delati.

  • romy 10:54 17.maj 2020.

    Peciklistom tak ni nič prav,najbolje,da se izselijo na jug..