Slovenija
8554 ogledov

V SMC pozdravljajo pobudo DeSUS

Karel Erjavec Saša Despot
Vodja poslanske skupine Franc Jurša je sestanek označil kot izredno konstruktiven.

Po današnjem sestanku, ki ga je vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša označil kot "izredno konstruktivnega", so zdaj člani DeSUS blizu poenotenja stališča znotraj stranke.

Dogovorili so se, da se bodo skušali povezati s poslansko skupino stranke SMC in doreči skupna stališča in skupne točke. Jurša ni izključil niti možnosti, da bi s SMC imeli skupno poslansko skupino, "a še ne vemo, kaj se bomo z njimi dogovorili".

Glede možnega vstopa v KUL se še niso odločili

A na vprašanje, v kateri koaliciji bodo sodelovali, ali obstoječi z Janezom Janšo, ali v t. i. koaliciji ustavnega loka, Jurša ni želel podati konkretnega odgovora. Dejal je, da je za to še prezgodaj, da pa bodo v kratkem sklicali izvršilni odbor in svet stranke, na katerem se bodo opredeljevali, kam bo šla stranka v prihodnje in v kakšni koaliciji bo delovala. Poslanska skupina DeSUS je po njegovih besedah trenutno enotna, ni pa izključil možnosti, da se to v primeru takšne ali drugačne odločitve spremeni. 

Beseda o odstopu zdravstvenega ministra Tomaža Gantarja na sestanku ni tekla, je še povedal Jurša. 

V SMC pozdravljajo namero po sodelovanju

V SMC pozdravljajo namero DeSUS za tesnejše sodelovanje na ravni poslanskih skupin. "V slovenskem političnem prostoru je veliko sovraštva in razkola, kar duši naš nacionalni potencial. Zato je nujen močan center za ravnotežje in povezovanje. Sodelovanje je prvi korak na tej poti," je za STA navedel predsednik SMC Zdravko Počivalšek.

Vodja poslanske skupine SMC Janja Sluga je za STA povedala, da pobudo DeSUS pozdravljajo in se veselijo sodelovanja.

V poslanski skupini SMC so v pisnem sporočilu dodali, da pozdravljajo namero DeSUS po tesnejšem sodelovanju "tako znotraj aktualne koalicije, kot tudi širše v okviru programskega povezovanja". Spomnili so, da so v SMC že večkrat izrazili interes za tesnejše povezovanje in sodelovanje sredinskih strank, tako z DeSUS, kot drugimi.

"Pomembno je, da se v naslednjih dneh idejo sodelovanja prestavi korak višje in na operativni ravni začrta pot nadaljnjih aktivnosti," so še navedli v poslanski skupini SMC. Izvršni odbor SMC se je sicer že 3. decembra med drugim dogovoril, da vodstvo stranke okrepi pogovore o tesnejšem sodelovanju in povezovanju z drugimi sorodnimi strankami politične sredine.

Karel Erjavec Slovenija Drama v Desusu, Erjavec predlagal izstop iz vlade

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • Naklonsky 10:21 11.december 2020.

    Charlie Brown pa v jok...

  • anonime 21:58 10.december 2020.

    kaj pol levaki, se še niste utrudili? Imate še dovolj volje in denarja za puntanje? Pazite da si ne razbijete preveč glave z butanjem v zid :) :) :)

  • anonime 19:21 10.december 2020.

    JPD bo danes izginil iz medijev. Erjavec jim ne more pomagati in ga ne potrebujejo več. DESUS bo ponovno izginil iz anket. Zopet bodo na platnu Pirati ali kakšna druga obskurna stranka. In Patria, in Trenta, in Volvo, in Pismo, ...prikaži več in prostitutke, ... reciklaža do novega leta.