Slovenija
6203 ogledov

Novi ostri ukrepi glede zbiranja ljudi

Aleš Hojs
Notranji minister med drugim izpostavil, da je že jutri prepovedano vsakršno zbiranje do šest ljudi.

Odlok, ki govori o začasni delni omejitvi gibanja in zbiranja ljudi, začne veljati jutri, torej v petek. V Uradnem listu Rs bo objavljen danes, je uvodoma v predstavitev vladnih ukrepov s svojega področja izpostavil notranji minister Aleš Hojs. Dodal je, da je prepovedano vsakršno zbiranje ljudi, razen če gre za člane iste družine ali skupnega gospodinjstva. 

V odlok, ki govori o tem, da v tem času niso prepovedane dejavnosti, ki se nanašajo na zagotavljanje nalog, ki jih mora opravljati država (delovanje vlade, parlamenta, komunalnih služb in podobno), so dodani organi političnih strank. "S tem vlada razblinja dileme, ali želi omejevati delo katrekoli stranke," je poudaril minister Hojs. 

Poudaril je, da so še naprej sicer prepovedana shajanja, slavja, poroke, maše in verski obredi ter podobno, dodana pa je izjema, ki dovoljuje sklenitev zakonske zveze, pri čemer je Hojs izrecno poudaril, da je pri tem potrebno pridobiti soglasje ministrstva za delo. 

Omejitev gibanja med občinami je še naprej v veljavi za najmanj 14 dni, pri čemer so še naprej v veljavi določene izjeme, kot smo jih imeli že spomladi. Se pa spreminja odlok o odrejanju ukrepov, vezanih na mejne prehode, ki začne veljati iz nedelje na ponedeljek ob polnoči. "Črtali smo nekaj izjem, med katerimi sta bili dve zelo pomembni, da so ljudje lahko hodili na vikende ali svoja plovila v roku 48 ur brez opravljenega testa oziroma da so odšli v karanteno. Te izjeme več ni. Ravno tako ni izjeme, ki bi dovoljevala, da potujete na vaše zemljišče zaradi poljedelski opravil. Črtali smo tudi dikcijo, ki je dovoljevala obiske ožjih družinskih članov v roku 72 ur, to je po novem dovoljeno le še znotraj Evropske unije oziroma schengna. Povedano po domače, preživljanje vikendov v Bosni in Hercegovini ali Srbiji ni več mogoče," je poudaril minister Hojs. 
 
Poudaril je še, da so tisti, ki so bili napoteni na karanteno, to lahko prekinili z negativnim covid testom. To ostaja v veljavi, a testa ni možno opraviti prej kot po petih dneh. 

Mario Fafangel Slovenija Fafangel: To je ključna napaka, ki jo delamo Koronavirus, covid-19, maske, ljudje Koronavirus v SLO Zdravje Preobrat: V tej slovenski občini je trenutno največ aktivno okuženih

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 18
  • Avatar praufo
    praufo 15:04 13.november 2020.

    ta hojs je tako škodoželno in pokvarjeno bitje, da on prav uživa, ko napove nove ukrepe ... ne vem kako ga opazujete, ampak takrat ko ima nastop z novimi ukrepi, skoraj poleti ... to je posebne vrste užitek ... za ...prikaži več njega ... komaj čakam še več okuženih, pa se jiebite vlada in vsi pametnjakoviči, ki bluzite in brcate v temo

  • LetherHossen 20:36 12.november 2020.

    Kako bo s swinger zabavami?

  • Ivo 20:01 12.november 2020.

    A tokrat, ko bomo vsi doma in bo mrzlo pa ne boste dali cenejše elektrike, ne? Banda!!!