Slovenija
84307 ogledov

To sporoča vlada glede gostincev

Gostinski lokal v času koronavirusa Profimedia
Vplivalo bo na več kot 3600 podjetij.

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za razpis sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetjem v gostinstvu in turizmu v času epidemije, drugi poziv. Višina sredstev za ta razpis znaša 36,2 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 26,2 milijona evrov.

Namen naložbe je povečanje in izboljšanje učinka finančnih spodbud in sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetij v gostinstvu in turizmu, kar bo prispevalo k ohranitvi podjetij in delovnih mest v panogi. Cilj razpisa je podpreti več kot 3600 podjetij.

Ukrep tudi v drugem pozivu izvaja agencija Spirit Slovenija, so danes sporočili iz službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Namen poziva je sofinanciranje obratovalnih stroškov, ki so nastali zaradi izpada prihodkov kot posledice epidemije covida-19. Podjetja v turističnem in gostinskem sektorju zaradi ukrepov proti širjenju bolezni ne morejo opravljati dejavnosti, medtem ko določeni nujni stroški za ohranjanje podjetij v minimalni kondiciji ostajajo.

Covid-19 Covid-19 Slovenija Slabi podatki: Toliko okužb na nedeljo že dolgo ni bilo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 25
  • Trebor Eboran 19:13 04.januar 2021.

    Gostinci in vsi privatniki, za v prihodnje, preverite komu ponujate svoje usluge, Janezku , Hojsu, Fafagelu, Beovicki, inšpektorjem, policajem? Dobro premislite, komu boste v prihodnje nudili svoje usluge. Za naslednjih 1000 let. Zločin nad človeštvom ne zastara. Neposlusne pa prebiksat!

  • gessepcco 14:03 04.januar 2021.

    www︎.︎Magenot︆.︆net - odličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za sseks

  • MK 13:50 04.januar 2021.

    ovca meni, da so presežno umrli zaradi starosti=??? https://covid-19.sledilnik.org/sl/stats#excess-deaths-chart