Slovenija
30 ogledov

Toča in vetrolom

(Foto: Naša bralka) Žurnal24 main
Prekmurje je že zajelo neurje s točo, na Primorskem vetrolom. Nevarnost močnega neurja nocoj in jutri zlasti v jugozahodni Sloveniji.

Začelo se je ob 17.53 na območju občine Šalovci. Razbesnelo se je neurje s točo, ki je najbolj prizadelo naselji Budinci in Dolenci. Največ škode je na kmetijskih površinah, o ostali škodi ne poročajo.

Le nekaj minut kasneje, ob 18. uri, sta toča in močan veter zajela večji del občine Gornji Petrovci. Tudi tam je po prvih podatkih največ škode na kmetijskih površinah.

Ob 18.10 se je neurje razbesnelo nad občino Hodoš, kjer je uničevalo pridelke na njivah.

Na primorskem koncu v Brdih pa piha močan veter, ki je že povzročil vetrolom.

Kakšno bo vreme v prihodnjih dneh, lahko preverite na našem vremenskem portalu vreme.net.

Agencija RS za okolje možnost neviht napoveduje za celotno Slovenijo. Največja nevarnost za res močne nevihte, veter in tudi točo je na območju jugozahodne Slovenije. V tem delu države je ob daljši odsotnosti zdoma priporočljivo zapreti okna in spustiti rolete.

Se bo pa lažje dihalo, saj bodo jutranje temperature le od 12 do 18 stopinj Celzija, dnevne pa od 19 do 25 stopinj Celzija. Glede na temperature, ki smo jih bili vajeni v teh dneh, se bo torej ohladilo tudi za 10 stopinj Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.