Slovenija
34 ogledov

Toča razbila streho, gasilci črpajo vodo in odstranjujejo drevesa

Arso opozorilo Arso
Nevihte so že zajele večji del države, kaže radarska slika padavin; najhuje je bilo okrog dveh zahodno in severozahodno od Ilirske Bistrice.

Portal Uprave RS za zaščito in reševanje poroča o več izrednih dogodkih, ki so jih sprožile nevihte. Gasilci imajo polne roke dela. ARSO je ob 13. uri izdal novo opozorilo: Danes lahko ob močnih krajevnih nalivih v večjem delu države hitro porastejo in se razlijejo manjši vodotoki in hudourniki.
 
PIVKA
Voda iz bližnjega potoka ogroža hišo.

ILIRSKA BISTRICA
Toča je razbila streho, voda pušča v stanovanje.

MEŽICA
Ob 13.31 so v Smrečnikovem pri Mežici potrebovali gasilce, da očistijo dva odtočna jaška na dvorišču individualne hiše.

BREŽICE
Podrto drevo na lokalni cesti Brvi - Izvir, občina Brežice.

PREVALJE
Meteorne vode so ob 12.29 z nanesenim materialom zamašile propust pri trgovini TUŠ na Prevaljah.

PREVALJE
Ob 11.18 je Komunalno podjetje LOG Ravne na Koroškem potrebovalo pomoč gasilcev, ker so meteorne vode zalile kletne prostore Zdravstvenega doma Prevalje.

PREVALJE
Ob 11.01 so naplavine zajezile tok potoka ispod mostu na Lešah.

PREVALJE
Črpanje vode in odstranjevanje mulja iz kleti na Trgu 26, Prevalje.

TRŽIČ
Ob 10.24 je v ulici Prehod v Tržiču zaradi meteorne vode zalivalo jašek ob stanovanjski hiši. Posredovali so gasilci PGD Tržič. Iz jaška so izčrpali okoli 7 kubičnih metrov vode in s tem preprečili, da voda zalije klet stanovanjske hiše.

MARIBOR
Ob 10.27 so ob Stražunskem gozdu v Mariboru gasilci JZZPR Maribor podrli in odstranili poškodovano drevo, ki je ogrožalo mimoidoče.

PREVALJE
Ob 09.13 se je v Breznici, občina Prevalje, sprožil plaz, ki je poškodoval streho stanovanjske hiše in zasul želežniško progo Prevalje-Pliberk.

MEŽICA
Ob 08.58 se je plaz ob močnem neurju sprožil na dvorišče individualne hiše na Platu v Mežici, pri čemer same hiše ni ogrožal.

Verjetnost pojavljanja toče:

Toča - opozorilo | Avtor: Arso Arso


PREBERITE TUDI:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.