Slovenija
20 ogledov

Točno opoldne

Zoran Janković Borut Pahor Anže Petkovšek
O imenovanju mandatarja bodo poslanci odločali v sredo od 12. uri.

Odločitev o tem, ali bo Zoran Janković mandatar, bodo poslanci sprejeli na sredini seji, ki se bo začela ob 12. uri, se je odločil kolegij predsednika državnega zbora Gregorja Viranta

Poslanci pa so na seji kolegija zavrnili predlog Pozitivne Slovenije, da bi glasovali tudi o zakonu o vladi. To pomeni, da bi odločali o številu ministrstev. Ker je bil predlog zavrnjen, je mogoče sklepati, da je odločitev o tem, koga bodo podprli za mandatarja, še daleč od dorečene.

DeSUS tik pred zdajci

Odločitev o tem, ali se bodo priključili levo- ali desnosredinski koaliciji, bodo danes popoldne sprejeli v Državljanski listi Gregorja Viranta (DLGV).

Vodja poslanske skupine DLGV Rihard Braniselj nam je zgodaj popoldne povedal, da pri odločanju niso pomembne njihove osebne preference, ampak program; odločili se bodo na podlagi koalicijske pogodbe. Kot je dejal, v času pogovora niti sam ni vedel, kako bo glasoval.

Izvršni odbor DeSUS-a bo imel sejo jutri, prav tako se bo jutri na temo koalicijske pogodbe sestala Pozitivna Slovenija.

Nočeta biti jeziček na tehtnici

Poslanec Roberto Battelli nam je povedal, da poslanca narodnih skupnosti ne želita postati jeziček na tehtnici. To, da bi njuna glasova odločala o prihodnjem mandatarju, se zdi nemogoče in nesmiselno, saj bi to pomenilo, da bi imeli zelo šibko vlado.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.