Slovenija
13 ogledov

Tokrat dali zeleno luč

Uvedba modre cone je v Mirno Peč prinesla možnost, da ljudje parkirajo brez teža Žurnal24 main
Medobčinski organ. Soglašali s širitvijo njegovega območja, kadra pa ne.
Pregledi po prijavah
Nadzor. Ker sta v medobčinskem organu le dve zaposleni, ki ne moreta biti povsod prisotni ves čas, nadzor v občinah ni stalen. Preglede izvajata po prijavah občanov, imata pa tudi načrtovane usmerjene preglede. Sedež organa zdaj štirih občin je sicer v Dolenjskih Toplicah.

Potem ko so na prejšnji seji zavrnili širitev medobčinskega inšpektorata in redarstva, so mirnopeški občinski svetniki zdaj dali zeleno luč, da se k skupnemu organu občin Dolenjske Toplice, Mirna Peč in Žužemberk priključi še Straža. Pri tem so sklenili, da se na račun razširitve območja ne sme dodatno zaposlovati.

Prisotnost redarke
Računajo namreč, da bo s tem redarka v Mirni Peči manj prisotna. “Če se želi priključiti še katera občina, naj bo dodana, da bo Mirna Peč razbremenjena redarstva,” je tako izpostavil svetnik Drago Muhič. “Zakonu bo zadoščeno, redarko boste imeli, zadovoljni pa ne boste,” je svetnik Gregor Parkelj pojasnil straškemu županu Alojzu Knaflju.

Tudi mi smo za red, samo predolgo pa naj se redarka v Mirni Peči ne zadržuje.
Drago Muhič, mirnopeški občinski svetnik

Želijo več reda
Ta pa se novega medobčinskega organa v svoji občini veseli, saj ne vidi drugih možnosti za izvajanje določenih nalog. “Pričakujem pomoč inšpekcije in redarstva, tako da bomo imeli v občini več reda v cestnem prometu, na komunalnem področju, področju plakatiranja in na drugih področjih, ki so v pristojnosti te službe,” je pristavil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.